Created with Sketch. Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-09 12:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/gerhardsson-det-lyser-om-lina/

SPORT

Gerhardsson: ”Det lyser om Lina”

Foto: CARL SANDIN

Peter Gerhardsson var inte förvånad över att blev Lina Hurtig som avgjorde VM-kvalet mot Finland.

– Det lyser om henne på träningarna, sade förbudskaptenen, som överväger att ta spelare från U23-landslaget mot Slovakien på tisdag.

Peter Gerhardsson reste till Turin för spana in Lina Hurtigs framfart i Juventus.

Han fick se en anfallare i toppform och därför var han inte överraskade över att det var 26-åringen som gjorde ett mål och målgivande passning när Sverige besegrade Finland med 2–1 och tog ett stort steg mot VM i Australien och Nya Zeeland 2023.

– Det lyser om henne på träningarna, sade Gerhardsson när han berömde sin matchvinnare.

Det var ett svensk lag som sattes på svåra prov. Skador på bland andra Kosovare Asllani, Anna Anvegård och Rebecka Blomqvist och med Caroline Seger och Stina Blackstenius inte i tillräckligt bra skick för att starta matchen tvingade Gerhardsson att möblera om i laget.

Lina Hurtig var en av spelarna som fick ta ett större ansvar.

– Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare. Hon är spelintelligent och jag kan använda henne i tre positioner, sade Gerhardsson.

Han förklarade att Caroline Seger, som kom in med kvarten kvar, inte klarade fler spelminuter denna kväll och att Mimmi Larssons träningar gjort att han valde henne framför Stina Blackstenius.

Gerhardsson var belåten med insatsen och framför allt med resultatet, som innebär att Sverige står på full poäng efter fyra omgångar och har skapat en rejäl lucka nedåt.

Nu väntar Slovakien på tisdag i Malmö och Gerhardsson utesluter inte att han kan komma att kalla in nya spelare till den skadedrabbade truppen.

– Vi har några intressanta spelare i U23-landslaget som slog Italien med 1–0, sade Gerhardsson, som inte ville nämna vilka de intressanta spelarna är.

Caroline Seger, som med kvarten kvar kom in för sin 224:e A-landskamp, bekräftade efteråt att hennes kropp inte tålde mer spel, men tror att hon kan medverka i högre usträckning på tisdag.

– Det är Peter som bestämmer, men med fler träningar i kroppen är det lättare att få fler minuter, sade Seger och gladdes åt att Sverige skaffat sig ett utmärkt läge för att kvalificera sig för VM 2023.

– Det här var en oerhört viktig seger. Vi är där vi vill vara. Det är bara att vinna det som är kvar så slipper vi bry oss om några andra, sade Seger.

Ämnen i artikeln

Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt