Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 05:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/guardiola-bekraftar-stjarnan-vill-lamna/

SPORT

Guardiola bekräftar: Stjärnan vill lämna

Den spanska landslagsanfallaren Ferran Torres vill lämna Manchester City.
Den spanska landslagsanfallaren Ferran Torres vill lämna Manchester City. Foto: Bernat Armangue/AP

Manchester City ser ut att bli en stjärna fattigare.

Ferran Torres vill lämna klubben – för spel i Barcelona.

– När han sade att han vill lämna, så sade jag ”lämna”, säger Citytränaren Pep Guardiola.

TT Text

Under onsdagen rapporterade bland annat BBC att Barcelona och Manchester City har kommit överens om en prislapp för Ferran Torres på över motsvarande en halv miljard kronor.

Nu bekräftar Citytränaren Pep Guardiola att den 21-årige spanske landslagsmannen, som köptes från Valencia förra sommaren, är på väg bort från den ljusblå delen av Manchester.

– Jag brukat känna att när Barcelona eller Real Madrid knackar på dörren, så är det svårt att säga nej, säger Guardiola – som själv tidigare varit både framgångsrik spelare och tränare i Barcelona.

– När han knackade på min dörr och sade att han vill lämna, så sade jag ”lämna”. Jag vill att mina spelare ska vara glada, om man inte är glad så ska man få gå. Vi är ingen klubb där ordföranden och vd:n säger: ”Nej, du måste stanna”.

Barcelona dras med stora ekonomiska problem; klubben hade ju exempelvis inte råd att behålla storstjärnan Leo Messi i somras. Men trots det ser man alltså ut att kunna köpa Ferran Torres, som plockas in för att förstärka den kantstötta offensiven sedan Sergio Agüero – värvad från just Manchester City – nyligen tvingats avsluta karriären på grund av hjärtproblem.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt