Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/guardiola-lovar-liverpool-guard-of-honour/

Sport

Guardiola lovar Liverpool ”guard of honour”

Manchester Citys tränare Pep Guardiola lovar att hylla mästarlaget Liverpool när de kommer till Manchester. Arkivbild.
Manchester Citys tränare Pep Guardiola lovar att hylla mästarlaget Liverpool när de kommer till Manchester. Arkivbild. Foto: Paul Childs/AP

Manchester City kommer att hylla Liverpool genom en så kallad ”guard of honour” när lagen möts.

Det har Citys tränare Pep Guardiola nu bekräftat.

– Vi kommer att göra det eftersom de förtjänar det, säger tränaren.

TT Text

När ett lag vunnit en liga redan innan den spelats klart finns en tradition att motståndarlaget i de resterade matcherna ska hylla mästarna genom en så kallad ”guard of honour” inför matchen.

Vilket innebär att motståndarlaget ställer upp sig i två rader vid spelarentrén och applåderar mästarlaget när de kliver ut på planen.

Liverpool blev på torsdagskvällen engelska mästare med sju omgångar kvar att spela. Bland annat kommer man att möta tabelltvåan Manchester City som vunnit ligan de två senaste åren.

Trots besvikelsen över att missa titeln i år kommer Manchester City att hylla Liverpool när mästarna kommer på besök den 2 juli.

– Vi kommer självklart att göra en ”guard of honour”. Vi kommer att hylla Liverpool på ett fantastiskt sätt när de kommer till vår hemmaarena. Vi kommer att göra det eftersom att de förtjänar det, säger Pep Guardiola.

Liverpool ligger just nu 23 poäng före Manchester City och säkrade titeln rekordtidigt. Återstående matcher ger Liverpool chansen att säkra ytterligare rekord. Flera satta av Manchester City.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt