Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/guldhjalten-om-forlangningen-det-som-varit-har-varit/

Sport

Guldhjälten om förlängningen: ”Det som varit har varit”

Jesper Karlström blickar fram mot en ny säsong i Djurgårdströjan.
Jesper Karlström blickar fram mot en ny säsong i Djurgårdströjan. Foto: Magnus Andersson/TT

Djurgården såg ut att tappa en av sina guldhjältar. 

Men sedan förlängde Jesper Karlström med tre nya år.

– Det är skönt att det är klart, säger han.

Djurgården är tillbaka på Kaknäs efter ett träningsläger i Sydafrika. Kort innan avresan meddelade klubben att man kommit överens om ett nytt treårskontrakt med Jesper Karlström, som hade en viktig roll i fjolårets guldlag.

– Det känns jättebra, det är skönt att det är klart. Nu kan jag fokusera på den här säsongen och försöka göra det bättre både personligen och som lag, säger han.

– Vi vann och det var så klart fantastiskt. Det är något som man drömt om att få uppleva, men nu är det en ny säsong så nu måste vi försöka bli ännu bättre.

 Under vintern har 24-åringen, som satt på ett utgående kontrakt, kopplats ihop med ett flertal utländska klubbar och i januari valde han att stå över landslagsturnén för att försöka lösa en flytt. 

– Nu fokuserar jag bara på det som är nu. Det som varit har varit. Nu blickar jag bara framåt, säger han.

Var det nära någon annan klubb?

– Som sagt, nu fokuserar jag bara på det som är nu.

Thomas Lagerlöf, den ene halvan av Djurgårdens tränarduo, gläds över att Karlström stannar i klubben.

– Det var en väldigt viktig spelare för Djurgården förra året och vi räknar med att han ska fortsätta vara det 2020 och framöver. Så det är klart att det är jätteskönt att behålla en bra spelare i Djurgården, säger han.

Stommen från guldlaget är i stort sett intakt bortsett från skyttekungen Buya Turay som ersatts med Karl Holmberg från Örebro.

– Det är en bra trupp och en jättebra grupp att jobba med. Tempot höjs hela tiden och vi blir mer och mer samspelta. Kontinuitet är ju det de flesta strävar efter så det är klart att vi är tacksamma för så mycket kontinuitet som möjligt, säger Thomas Lagerlöf.

Tävlingssäsongen är i antågande. 22 februari inleder Djurgården spel i Svenska cupen när man tar emot Dalkurd på hemmaplan.

– Det ska bli jättekul. Kul att cupen börjar snart med tävlingsmatcher, så jag är verkligen taggad och ser fram emot det, säger Jesper Karlström.

Läs mer: Berg närmar sig comeback: ”Ska spela i år”