Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-15 16:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/guldtranaren-lamnar-goteborg-fc/

Sport

Guldtränaren lämnar Göteborg FC

Jörgen Ericson lämnar som huvudansvarig tränare för Kopparbergs Göteborg FC.
Jörgen Ericson lämnar som huvudansvarig tränare för Kopparbergs Göteborg FC. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter tre år som huvudtränare lämnar Jörgen Ericson Kopparbergs Göteborg FC, skriver Göteborgs-Posten.

– Jag hade gärna sett att han hade stannat kvar. Han tycker att det räcker, säger klubbens ordförande Peter Bronsman till tidningen.

Under hösten tog Göteborg sitt första SM-guld. Bara dagar före nyår släpptes en nyhetsbomb: Elitsatsningen skulle avbrytas. Två dagar senare, på nyårsafton, meddelade klubben att den spelar kvar i damallsvenskan 2021. Men man söker ett samarbete med en klubb på herrsidan.

På torsdagen inleds försäsongen men det blir utan huvudtränaren Jörgen Ericson, som valt att lämna.

Tränaren kommer att bli kvar i klubben men ägna sig åt andra projekt. Till en början kommer han att hjälpa ungdomslagen, säger ordförande Peter Bronsman.

– Han tycker att det räcker. Han har tagit silver, silver och guld under sina år i klubben, säger Bronsman till GP.

Ericson säger att beslutet har vuxit fram. Att det varit ett svårt beslut att ta men samtidigt rätt efter den tid och energi han lagt ned.

– När det väl blev SM-guld blev man helt tom egentligen. Man har satsat så mycket, både på spelidén och resultaten. Jag älskar tjejerna, klubben har varit guld. Jag är så glad och tacksam att ha fått uppleva det här.

Mats Gren är nu ensam ansvarig för laget.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt