Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 08:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/haaland-ar-norges-forste-fotbollsmiljardar/

SPORT

Haaland är Norges förste fotbollsmiljardär

Erling Braut Haaland är bara 22 år gammal.

Men redan nu är han god för över en miljard norska kronor och är därmed Norges förste fotbollsmiljardär någonsin, skriver norska finanstidningen Kapital.

TT Text

”Aldrig tidigare, så vitt Kapital vet, har en norrman lyckats skapa en så stor förmögenhet på så kort tid, och i så ung ålder. Det gör Haaland till Norges första fotbollsmiljardär – med god marginal”, skriver Kapital.

Haaland ska vara god för 1,1 miljard norska kronor, motsvarande runt 1,17 miljarder svenska kronor.

Tidningen rapporterar att han har en årslön i Manchester City på 220 miljoner norska kronor, exklusive bonusar. Haalands tidigare intäkter från tiden i Red Bull Salzburg och Borussia Dortmund samt sponsorintäkter från Nike uppgår till 130 miljoner, uppger Kapital och skriver även att Haaland väntas få in 150 miljoner norska kronor per år i personliga sponsoravtal.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt