Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 21:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/haaland-om-pressen-blir-bedomd-varje-vecka/

SPORT

Haaland om pressen: ”Blir bedömd varje vecka”

Erling Haaland känner förväntningarna inför Premier League-debuten.
Erling Haaland känner förväntningarna inför Premier League-debuten. Foto: Michael Zemanek/Shutterstock

På fredagen startar engelska högstaligan i fotboll, Premier League, efter ett rekordkort sommarlov.

Här är allt du behöver veta.

Målmaskinen omfamnar pressen på prestation för Manchester City.

– Du blir bedömd varje vecka för det du gör på planen, säger den norske stjärnanfallaren till Sky Sports.

TT Text

På söndag väntas Erling Braut Haaland göra Premier League-debut för Manchester City. Den regerande ligamästaren gästar West Ham i premiäromgången av den engelska fotbollsligan.

Många har förväntningar på att den 22-årige norske stjärnanfallaren ska leverera direkt. Förra säsongen slutade Haaland på tredje plats i tyska Bundesligas skytteliga, med 22 mål på 24 matcher.

– Vi får se hur lång tid det tar att acklimatisera sig, säger Haaland i en intervju med Sky Sports och fortsätter:

– För vissa kan det ta tid, vissa kan komma in i det direkt. Vi får se, men jag är inte orolig. Det är livet som fotbollsspelare, du måste leva med det.

Haaland har redan gjort mål för City, det avgörande i träningsmatchen mot tyska storlaget Bayern München (1–0) i Green Bay, USA, för ett par veckor sedan. Förra helgen förblev han mållös när City förlorade Community Shield, den engelska supercupen, mot Liverpool (1–3) i Leicester.

– Du är en slags underhållare. Du blir bedömd varje vecka för det du gör på planen, du måste leverera och göra ditt bästa, säger han.

Det är knappt två månader sedan Haaland blev klar för spel i Manchester City som vunnit Premier League två år i rad. Inget lag har vunnit den engelska herrligan tre säsonger i rad på 14 år, sedan Manchester Uniteds tre raka ligatitlar säsongerna 2006–07, 2007–08 och 2008–09.

Haaland föddes i juli 2000. I samma veva värvades hans pappa, den defensive mittfältaren Alf-Inge, från Leeds till Manchester City i Premier League. Anfallsstjärnan Erling, som inledde sin fotbollskarriär hemma i Norge, är uppväxt med engelsk fotboll.

– Jag växte upp i Norge och där är det Premier League som gäller oavsett. Alla kollar på Premier League på tv och har ett favoritlag, det är Premier League hela tiden, säger Erling Braut Haaland.

– Jag ser fram emot att känna atmosfären och rivaliteten mellan vi och dem (de andra lagen) med supportrarna mot varandra. Jag har varit på många matcher i England och det är någonting som jag gillat väldigt mycket.

City beräknas ha betalat motsvarande 634 miljoner kronor för att köpa loss Haaland från hans kontrakt med Dortmund, enligt BBC.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt