Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 10:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/haaland-trott-pa-att-bli-pressad-av-dortmund/

SPORT

Haaland trött på att bli pressad av Dortmund

Erling Braut Haaland känner sig pressad av Dortmund. Arkivbild.
Erling Braut Haaland känner sig pressad av Dortmund. Arkivbild. Foto: Michael Probst/AP

Spänningarna stiger mellan Bundesligagiganten Borussia Dortmund och dess stjärna, Erling Braut Haaland. Den norska målsprutan säger att klubben pressar honom om framtiden.

– Allt jag vill är att spela fotboll, men det går inte nu, säger Haaland till norska Viaplay.

TT Text

21-åringens kontrakt sträcker sig till 2024 men en klausul gör att norrmannen kan lämna klubben redan i år för 80 miljoner euro.

– De senaste sex månaderna har jag valt att inte säga något, av respekt för Dortmund, men nu har klubben börjat pressa mig, säger Haaland till norska Viaplay.

– Jag vill bara spela fotboll, men de pressar mig att fatta ett beslut om min framtid så det betyder att jag måste fatta ett beslut snart. Allt jag vill är att spela fotboll, men det går inte nu.

Från klubbens håll är man förvånad över Haalands ord.

– Vi lägger ingen som helst press på Erling, säger Dortmunds vd, Hans-Joachim Watzke till Funke media group.

– Det förs inga diskussioner och finns heller inga datum för möten, så jag förstår det inte.

Watzke säger dock att klubben inte kan vänta till efter säsongen och att Haaland vet att ”man någon gång måste börja prata om framtiden”. Men hans relation med Haaland är ”på topp”.

– Erling är spontan och fortfarande ung. Det är okej för honom att vara det, men han måste ha lite förståelse för vår situation också.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt