Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hacken-chockade-mff-ror-om-i-guldstriden/

SPORT

Häcken chockade MFF – rör om i guldstriden

Malmö FFs Veljko Birmancevic deppar efter Häckens 1–2-mål.
Malmö FFs Veljko Birmancevic deppar efter Häckens 1–2-mål. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Malmö FF fick en drömstart på matchen och såg ut att närma sig SM-guld.

Men gästande Häcken tog hand om en poäng och hjälpte tabelltvåan Djurgården till guldläge.

– En rolig match, sade Häckens ena målskytt, Alexander Jeremejeff till Discovery Plus efter 2–2.

TT Text

Malmö FF, som saknade några nyckelspelare, inledde matchen med att skapa målchanser i flertal. Redan i den femte minuten fick laget utdelning då Antonio Colak avslutade en kreativ frisparksvariant med att, i fritt läge nära mål, placera in MFF:s ledningsboll.

– Jag tycker vi börjar starkt, sade MFF-mittfältaren Sebastian Nanasi i en pausintervju i Discovery+.

Malmö skapade chanser till fler mål, men även Häcken tog för sig allt mer på offensiv planhalva.

– Tuff start. Sen tycker jag vi kom in lite i matchen, i perioder, sade Häckens Patrik Wålemark, som i vanlig ordning låg bakom en hel del av sitt lags offensiva spel, till Discovery Plus.

Häcken visade även efter paus att man kommit till spel med avsikt att ställa till det för sin guldjagande motståndare. Mitt i halvleken, inom loppet av sju glödheta minuter, vände gästerna på tillställningen. Alexander Jeremejeff samt Patrik Wålemark var spelarna som utjämnade respektive satte Hisingslaget i ledning.

I den 84:e minuten kvitterade MFF:s inhoppare Malik Abubakari. Därefter jagade hemmalaget vidare efter ett segermål, ivrigt påhejade av majoriteten av de 17 218 på läktarplats. Laget skapade bland annat flera hörnor, men lyckades inte trycka dit ett tredje mål.

MFF leder ännu allsvenskan, två poäng före närmast jagade Djurgården som dock har en match mindre spelad. Under måndagskvällen kan MFF-spelarna bara bänka sig i tv-sofforna för att se om Djurgården tar över serieledningen, genom att vinna i Norrköping.

MFF:s poängtapp öppnade även upp för att AIK och Elfsborg kan blanda sig i den högdramatiska kampen om SM-guldet.

Ämnen i artikeln

BK Häcken
Malmö FF
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt