Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 23:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hacken-tappade-poang-vad-hander-i-skallarna/

SPORT

Häcken tappade poäng: Vad händer i skallarna?

Häckens Johanna Rytting Kaneryd
Häckens Johanna Rytting Kaneryd Foto: BIldbyrån

Häcken behövde vinna mot Vittsjö för att hänga på Rosengård i titelstriden.

Men ett 0–0-resultat i Göteborg betyder att guldet är långt borta för Häcken.

– Jag vet inte vad som händer i våra skallar, säger Johanna Rytting Kaneryd.

TT Text

Häcken kom senast från en stark 2–0-seger mot toppkonkurrenten Rosengård och hade verkligen väckt liv i titelstriden. För dagens hemmalag var inget annat än seger tänkbart för att hänga på guldjakten.

Häcken började bäst och skapade de farligaste chanserna. Man var närmast att spräcka målnollan, men ställningen i halvlek stannade vid 0–0.

Samtidigt slutade matchen i Malmö där Rosengård vinner mot Linköping med 2–1.

Pressen på Häcken att vinna ökade, men svaret kom aldrig.

Närmast var Filippa Curmark med en välplacerad frispark från straffområdeskanten. Men utan tillräcklig fart kunde Vittsjös målvakt Sabrina D'Angelo stoppa bollen.

Efter matchen var hemmalagets Rytting Kaneryd inte nöjd med de tappade poängen.

– Vi var beredda på att de skulle gå högt, men behöver inte vara stressade för det. Jag vet inte vad som händer i våra skallar, säger hon till SVT.

Det oavgjorda resultatet innebär att Häcken ligger fem poäng bakom Rosengård. Med tre matcher kvar av serien ser Rosengård ut att ha kopplat grepp om SM-guldet.

För Vittsjö kan chansen att nå tredjeplatsen, som innebär Europaspel, nu vara borta. Skånelaget ligger sju poäng bakom Eskilstuna som innehar den platsen.

Under en lördag där de damallsvenska matcherna överlappade varandra avslutades dagen med mötet mellan Örebro och Djurgården.

På förhand en match i ingenmansland. Båda lagen stod på 21 poäng och spelade om att sluta så högt som möjligt i tabellen.

I matchen visade sig hemmalaget vara starkare. Wilma Öhman gjorde matchens enda mål som slutade 1–0 till Örebro som gick upp på 24 poäng. Djurgården är kvar på 21.

Ämnen i artikeln

Vittsjö GIK
BK Häcken

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt