Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-11 07:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/halsont-stoppar-oberg-i-sprintloppet/

Sport

Svenska vurpade i skidskyttevärldscupen

Anna Magnusson.
Anna Magnusson. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Svenskhoppet Hanna Öberg kom inte till start. Lagkamraten Anna Magnusson vurpade. 

– Jag tror att bössan och jag har klarat oss bra, säger Magnusson till SVT efter det otäcka fallet i skidskyttevärldscupen.

Malena Johansson
Rätta artikel

Mona Brorsson på 19:e plats blev bästa svenska i damernas sprintlopp i Pokljuka. Anna Magnusson såg ut att ta sig vidare till söndagens jaktstart även hon, men hon föll framåt i en sväng mot slutet av banan, och blev liggande länge.

Efter några minuter kunde svenskan resa sig och åka i mål, till synes oskadd.

– Jag blev så himla trött, lite trött i fötterna, så jag fick inte alls fast skidorna i sista kurvan, säger hon efteråt till SVT.

Förutom fallet var hon nöjd. 

– Det är verkligen ett steg i rätt riktning, säger hon.

Hanna Öberg.
Hanna Öberg. Foto: Jonas Lindkvist

I och med att Hanna Öberg hade ont i halsen och inte kom till start var den största svenska chansen borta redan på förhand. Det blev finska Kaisa Mäkäräinen som vann, före Dorothea Wierer, Italien, och Justine Braisaz, Frankrike.

Mona Brorsson var även hon positiv inför sin insats. Hon bommade ett skott, det sista, vilket berövade henne en topp-15-placering. Det var nerver som spelade in, säger hon.

– Man vet, det här kan bli något bra, och så slinker den ut. Snart tror jag att jag kommer att kunna hålla nerverna i schack, då är det fullt hus. Man är ju sugen på ett toppresultat, säger hon.