Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 23:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hamilton-deltog-i-black-lives-matter-demonstration-stolt/

Sport

Hamilton deltog i Black lives matter-demonstration: ”Stolt”

Lewis Hamilton deltog i en Black lives matter-demonstration i London på söndagen.
Lewis Hamilton deltog i en Black lives matter-demonstration i London på söndagen. Foto: JMO

Lewis Hamilton känner starkt för Black lives matter-rörelsen.

I London deltog världens främste formel 1-förare i söndagens antirasistiska demonstration.

”Det var rörande”, skriver britten på sociala medier.

TT Text

Under söndagen genomfördes ytterligare en antirasistisk demonstration i centrala London och den här gången hade Black lives matter-rörelsen celebert sällskap.

Mitt i den fredliga protestmarschen syntes en man i mössa, solglasögon och med en gul scarf runt ansiktet – som visade sig vara den sexfaldige världsmästaren i formel 1, Lewis Hamilton.

”Gick ner till Hyde Park i dag för att vara med i den fredliga protesten och jag var så stolt över att personligen få se så många människor av alla hudfärger och bakgrunder stötta den här rörelsen”, skrev Hamilton på Twitter efteråt.

”Jag var även glad över att se så många vita som var där och stöttade i jämlikhetens namn. Det var verkligen rörande. Jag känner mig extremt positiv över att förändring är på väg, men vi kan inte stanna nu. Fortsätt kämpa.”

Hamilton, som är den ende svarte föraren i formel 1, hade tidigare, i en artikel i Sunday Times, lanserat att han startat mångfaldsprojektet ”The Hamilton Commission” för att locka fler unga svarta till motorsporten och understrukit att ”tiden för symboliska gester är över”.

”Jag har kämpat mot rasismens stigma genom hela min karriär. Från att barn kastat saker på mig när jag kört gokart till att ha blivit hånad av fans med svärtade ansikten i en grand prix-tävling, ett av mina första formel 1-race”, skrev Hamilton i artikeln.

Ämnen i artikeln

Formel 1

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt