Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Hammarby bäst i stan – krossade Ricoh

Other: ANDREAS L ERIKSSON

Fri entré, gratis gröna t-tröjor och så derby. Det var upplagt för handbollsfest på torsdagskvällen inför över 2.000 i Eriksdalshallen.

Och det blev det – för Hammarby. De grönvita gjorde sin bästa match för säsongen och krossade Ricoh med 29-20 (15-9). 

Stor matchhjälte: målvakten Anton Hellberg.

Ricoh kom till derbyt med fyra segrar på de sex senaste matcherna. Hammarby kom från fyra raka bortamatcher som gett två oavgjorda och två förluster.

I den tabell som i dagsläget ser ut som två olika serier, huserar båda lagen på den undre halvan. I dagsläget långt ifrån en slutspelsplats. Men chansen finns fortfarande och så gäller det ju äran: vilket är stans bästa lag?

Med ett offensivt försvarsspel, en stekhet Patrik Fahlgren och en storspelande Anton Hellberg i målet tog Hammarby kommandot direkt.

Hellberg gjorde tolv räddningar i första halvlek och Fahlgren stänkte in åtta mål. I halvtid ledde Hammarby med sex bollar, 15-9.

I andra halvlek fortsatte Anton Hellberg att storspela i målet. Det spelade ingen roll vad Ricoh-spelarna hittade på. Hellberg stod i vägen för allt, frilägen, niometersskott och straffar.

Hans räddningsprocent blev till sist fantastiska 47, Anton Hellberg tog alltså nästan hälften av alla skott. Ändå tycker han inte att matchen är hans bästa.

- Det gick väl okej. Jag har gjort någon likvärdig match någon gång, men inte så många, säger den 25-årige målvakten omgiven av unga supportrar som bjuder på pepparkaka. 

Men han tackar också sina lagkamrater:

– Försvarsspelet satt bra och sedan lyckas jag rädda det som slinker förbi. De tar nästan allt, så tar jag resten, säger Anton Hellberg och förklarar storspelet:

– Får man en bra start blir man lugn och jagar inte räddningar.

Hammarbys tränare Kalle Matsson njöt av matchen och av sina två stjärnor. Och han prisade Anton Hellberg och Patrik Fahlgren (tio mål till slut):

– Det här var vår bästa match för säsongen. Matchbilden blev som vi ville och jag tyckte vi tog kontroll direkt. Skitkul med Anton. Han har gått den långa vägen för att bl en bra och etablerad elitseriemålvakt.

- Och Patrik Fahlgren är fantastisk. Han gör tio mål och han styr bra. Jag behöver inte säga så mycket från sidan, säger Kalle Matsson om lagkaptenen.

Ändå är det kollektivet Hammarby tränaren hyllar mest för segern.

– Det är många som bidrar och utan att de andra gör jobbet så kan inte de två glänsa, även om de gjorde det i dag. Det är ett lagspel, det är det som är kul.

I och med segern gick Hammarby förbi Ricoh i tabellen och just nu är det ingen tvekan: Hammarby är bäst i stan.

Läs mer: Herrlandslaget sänkte ersättningen för en jämställd handboll.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.