Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-16 17:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hammarby-slipper-straff-efter-zlatans-besok/

Sport

Hammarby slipper straff efter Zlatans besök

Delägaren Zlatan Ibrahimovic gratulerade Hammarbyspelarna i omklädningsrummet efter allsvenska premiären.
Delägaren Zlatan Ibrahimovic gratulerade Hammarbyspelarna i omklädningsrummet efter allsvenska premiären. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hammarby har stått under utredning för att eventuellt ha brutit mot allsvenskans nya coronaregelverk när Zlatan Ibrahimovic besökte lagets omklädningsrum efter premiäromgången mot Östersund.

TT Text

Nu har Svensk elitfotbolls disciplinutskott fattat ett beslut i frågan. Klubben slipper böter men utredningen kommer ändå fram till att Hammarby gjorde fel och får en erinran, rapporterar Fotbollskanalen.

– Så här är det i disciplinutskottets påföljdssystem: första gången en förseelse inträffar brukar man tilldelas en erinran. Regelverket innehåller erinran, varning och i slutändan böter, och då har det gått ganska långt eller att det har varit samma fel flera gånger. Den vanligaste påföljden, som i det här fallet, mot våra tävlingsprotokoll är en erinran med en uppmaning till klubben att det inte får inträffa utan att reglerna måste iakttas, säger Ove Sjöblom, ordförande i disciplinutskottet, till sajten.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt