Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Hammarby tappade vinsten i sista sekund

Hammarbys Martin Dolk deppar. Trots den sena kvitteringen från gästerna från Göteborg var tränare Kalle Matsson nöjd med lagets insats.
Hammarbys Martin Dolk deppar. Trots den sena kvitteringen från gästerna från Göteborg var tränare Kalle Matsson nöjd med lagets insats. Other: Bildbyrån

Det blev en jämn och målrik match när Hammarby tog emot Redbergslid i Eriksdalshallen i Stockholm. Senast lagen möttes blev det utklassningsseger för RIK, men i dag gick det tyngre för Göteborgslaget, som kvitterade till 31–31 på slutsignal.

I första halvlek var Hammarby det piggare laget och en stundtals briljant Anton Hellberg i målet gjorde att ett stressat Redbergslid slarvade mycket och blev stundtals väldigt passiva, något Hammarby tog till vara på.

Båda lagen slet för att få med sig ett bra resultat in i halvlekspausen och det fanns ingen tid över för fult spel, trots en hel del frustration från Redbergslids sida.

Trots ett ostrukturerat försvarsspel var Redbergslid inte längre bort än tre mål från ett effektivt Hammarby i halvlek.

Den andra halvleken inleddes med tre snabba mål från Redbergslids sida och Hammarby hittade inte samma luckor i försvaret som innan paus.

Fem minuter in i andra halvlek fick Redbergslids Melker Norrman en smäll mot ländryggen och tvingades ledas av planen, men han kunde så småningom komma in igen.

Det mer organiserade RIK åt sig allt mer in i matchen och tio minuter in i den andra halvleken tog Hammarbytränaren Kalle Matsson timeout.

Fortsättningen av matchen var jämn och de båda lagen turades om att ha ledningen.

Med bara minuter kvar av matchen såg det ut som om Hammarby i tvåmålsledning skulle få sin första vinst mot Göteborgarna sedan 2014. Men med två minuter kvar åkte Anders Wik-Rydberg på en utvisning, något som varken Hammarbys bänk eller fans var nöjda med. Utvisningen gjorde att Redbergslid kunde komma ikapp och göra 31–31 på slutsignal.

Trots det sena poängtappet var Hammarbys Patrik Fahlgren nöjd med matchen.

– Det är surt att inte få med sig två poäng, men på det stora hela är jag nöjd med insatsen som vi gör. Sist blev vi utklassade så det visar ju att vi tagit oss långt på den här tiden, säger han och förklarar att det framför allt är ett bättre anfallsspel som gör att man i dag tar med sig en poäng.

Patrik Fahlgren tror också att lagets spelstil bidrar till att matchen blir så jämn.

– Vi spelar handboll efter de resurser vi har och då blir det inte alltid skönspel. Vi får kämpa och slita och det ger inga tiomålssegrar.

Redbergslids assisterande tränare Magnus Wisslander var inte lika nöjd med matchen, men var glad över att laget får med sig en poäng.

– Jag kan inte påstå att vi är speciellt nöjda med insatsen i dag, med vårt försvarsspel och målvaktsspel. Vårt anfallsspel är inte heller på topp, men på något sätt lyckas vi kriga till oss en poäng och det är ju bra med tanke på hur det såg ut under matchen, säger han.

– Det är tur från våran sida och otur för Hammarby, de ledde med två när det bara var minuter kvar. Men släpper man in 31 mål så är det svårt att vinna.

Hammarby–Redbergslid 31–31 (16–13)

Matchens lirare

Hammarbys Anton Hellberg gjorde några riktigt fina räddningar och var fantastisk på sexmetersavsluten.

Var fanns kampen?

Matchen är på det stora hela väldigt snäll och stundtals kan man undra var energin var?

Ihärdig trummare

Den ihärdiga Hammarbyklacken som stod upp hela matchen. Vem orkar trumma i 60 minuter?

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.