Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 03:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hammarby-varvar-finlandsk-landslagsstjarna/

SPORT

Hammarby värvar finländsk landslagsstjärna

Adelina Engman. Arkivbild.
Adelina Engman. Arkivbild. Foto: Anders Ylander/TT

Den finländska landslagsmittfältaren Adelina Engman, 27, är klar för Hammarby. Hon kommer närmast från Växjö, som slutade sist i damallsvenskan den gångna säsongen.

TT Text

Utöver det har hon tidigare representerat bland annat Chelsea, Montpellier och Häcken, då som Göteborgs FC.

Dessutom har hon gjort tio mål på 77 landskamper för Finland.

– Jag kände att jag ville vara i en klubb som är med och slåss i toppen. Det är väldigt viktigt för mig och det är jag övertygad om att vi kommer göra. Sen har ju Hammarby en jättestor supporterkultur och jag älskar att spela inför publik, säger Engman i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt