Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 07:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hammarbys-hemlighet-infor-sm-finalen-vi-har-ingen-storstjarna/

Sport

Hammarbys hemlighet inför SM-finalen: ”Vi har ingen storstjärna”

Benny Lekström, målvakt Hammarby Futsal.
Benny Lekström, målvakt Hammarby Futsal. Foto: Lotta Härdelin

På söndagseftermiddagen kan Benny Lekströms drömmar om guld bli sanna när Hammarby möter IFK Göteborg i SM-finalen i futsal.

– Det blir stort med tanke på att jag inte har något SM-guld, säger 39-årige Lekström som också spelat i allsvenskan för Hammarby. 

Om Benny Lekström, som konkurrerar med Tolga Ayranc, får stå får han reda på under finaldagen.

– Oavsett vem av oss som står så tror jag att vi kommer vinna. Vi var ju tvåa förra året och vi vill vara bättre i år, det har vi i alla fall tangerat, säger Lekström.

Liridon Makolli är en pålitlig målskytt som avgjorde semifinalen mot regerande svenska mästarna IFK Uddevalla. 

– Men vi är verkligen ett lag, vi har ingen superstjärna. Det är positivt för så fort vi får en skada kan vi ändå klara av att spela samma spel. Det är alltid någon som kan sticka ut men det har varit olika spelare. 

Hammarby vann grundserien och får därmed fördel av hemmaplan i finalen och i Eriksdalshallen är det inte många lag som kan hota Hammarby.

– På vår hemmaplan är det bara AFC som slagit oss. 

Det är knappast vågat att peka ut Hammarby som favorit i finalen, laget har vunnit båda matcherna i serien mot IFK Göteborg.

Läktarna i Eriksdalshallen kommer att vara tomma, stödet från hemmapubliken uteblir i finalen.

– Pressen på oss blir mindre men inramningen blir något helt annorlunda. Jag har sett några allsvenska matcher och det kan inte vara kul att lira inför tomma läktare. Det är inga som jublar, det är värre än att spela i lägre division. Då har man i alla fall de närmast sörjande på plats, nu är det inte en själ där, det blir väldigt konstigt.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt