Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 19:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hammarbys-magyar-ser-ut-att-missa-derbyt/

Sport

Hammarbys Magyar ser ut att missa derbyt

Richard Magyar skadades i första halvlek efter en kollision med Elfsborgs Simon Olsson.
Richard Magyar skadades i första halvlek efter en kollision med Elfsborgs Simon Olsson. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Borås. Två tappade poäng i slutskedet och mittbacken Richard Magyar utrullad på bår och sannolikt borta från helgens derby mot AIK.

– Vi vet inte om det är en blödning eller en fraktur, sade tränaren Stefan Billborn direkt efter matchen mot Elfsborg.

Det var i slutet av första halvlek som Magyar kolliderade med Elfsborgs Simon Olsson och båda spelarna blev liggande. Olsson reste sig, man Magyar fick lämna planen på bår.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Det kändes som en fifty-fifty-situation, sade Elfsborgaren.

Stefan Billborn kunde efter slutsignalen inte ge klart besked om hur allvarlig skadan var, men mittbacken ser ut att vara borta från spel på söndag.

– Är det en blödning kan han nog inte spela till helgen, men kanske kan vara tillbaka nästa vecka, sade Hammarbytränaren, som insåg att om det handlar om en fraktur blir frånvaron betydligt längre.

Elfsborgsmatchen slutade också med frågetecken för den andre mittbacken Mads Fenger, som drabbades av ljumskproblem.

– Han kunde inte slå till bollen sista 20 minuterna, men jag tror inte att det ska vara någon fara med honom till på söndag, sade Billborn, som liksom många av spelarna konstaterade att den nya konstgräsplanen på Borås Arena gjorde det svårt att behandla bollen.

Billborn var besviken över att Hammarby inte lyckades utnyttja alla de märkliga felpassningar som Elfsborgsförsvaret stod för, särskilt i första halvlek.

Desto mer nöjd var han med sina byten efter paus. Gustav Ludwigson, Paulinho och Vladimir Rodic kom in och vände matchen till Hammarbys fördel.

– De river och sliter och kommer in och bidrar med det som de ska göra. Man vill ju inte ha in två ”violinister” till, sade Billborn på sitt karaktäristiska vis och syftade på att det ibland kan bli lite väl mycket finlir över lagets tekniker.

Han fortsatte:

– Vi hade alldeles för många spelare i dag som inte var närvarande. Jag hoppas att spelarna inte är nöjda med sin insats, sade Hammarbytränaren och noterade att derbymotståndaren AIK gick på en rejäl mina mot IFK Norrköping.

– IFK Norrköping är att väldigt bra lag, men att (AIK skulle) släppa in fyra mål på 30 minuter, det hade man ju inte väntat sig, sade Billborn.

Paulinho gladde sig åt sitt 80:e allsvenska mål och det första i Hammarbytröjan. Det hade så när räckt till Bajens första seger mot Elfsborg i Borås sedan 2007. Nu var brasilianaren besviken, både över den uteblivna segern och över att han inte fanns med i startelvan.

– Det är bara att fortsätta jobba och jag tycker att det gick bättre i dag. Förhoppningsvis får jag starta mot AIK, sade Paulinho.

Läs mer: Elfsborg fick sista ordet mot Hammarby 

Ämnen i artikeln

Västsverige
IF Elfsborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt