Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 10:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hammarbys-zlatan-besok-granskas-i-veckan/

Sport

Hammarbys Zlatan-besök granskas i veckan

Zlatan Ibrahimovic, här bakom Muamer Tankovic, har tränat med Hammarby under våren. Men det kan ha varit ett regelbrott när han gick in i omklädningsrummet efter premiären. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic, här bakom Muamer Tankovic, har tränat med Hammarby under våren. Men det kan ha varit ett regelbrott när han gick in i omklädningsrummet efter premiären. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hammarby utreds för att eventuellt ha brutit mot allsvenskans nya coronaregelverk.

Huruvida Zlatan Ibrahimovics besök i omklädningsrummet efter premiäromgången var tillåtet eller inte avgörs i veckan.

TT Text

Det var efter att Hammarby besegrat Östersund med 2–0 i herrallsvenskans premiäromgång som laget fick besök av klubbens nye delägare: Zlatan Ibrahimovic.

Men frågan är om fotbollsstjärnan, som alltjämt tillhör den italienska storklubben Milan, fick vistas i omklädningsrummet med tanke på det nya regelverk som gäller i syfte att hålla smittspridningen nere.

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet. Ärendet ligger just nu hos disciplinutskottet. De hanterar och prövar ärendet, sade Per Eliasson, chef för matchdelegater på Svensk elitfotboll (Sef) till TT förra veckan och tillade att han trodde att ärendet skulle hanteras skyndsamt.

Men än så länge har frågan inte avhandlats hos Sefs disciplinutskott.

– Det ska behandlas denna vecka, säger Eliasson.

När tror du vi har fått klarhet i om det blir någon påföljd för Hammarby?

– Det vet man inte. Men det ska behandlas i slutet på veckan och vi vet inte hur det blir förrän nästa vecka i så fall.

Alla ärenden som kommer till disciplinutskottet kan resultera i någon form av sanktioner, enligt Eliasson.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt