Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 13:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hamsik-lamnar-ifk-goteborg-efter-sex-matcher/

SPORT

Hamsik lämnar IFK Göteborg – efter sex matcher: ”Ett riktigt proffs”

Marek Hamsik. Arkivbild.
Marek Hamsik. Arkivbild. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Marek Hamsik lämnar IFK Göteborg.

Mittfältsstjärnan är klar för turkiska Trabzonspor.

”Mareks närvaro har varit en boost för hela IFK Göteborg” säger sportchefen Pontus Farnerud.

TT Text

Bara ett par månader efter att bomben briserade och den slovakiske mittfältaren, som spelat 520 matcher för Napoli, var klar för ”Blåvitt” väljer han att lämna.

Den turkiska storklubben bekräftar på sin hemsida att man skrivit ett tvåårskontrakt med 33-åringen.

”Marek har bidragit med mycket under sin tid hos oss. Till laget, klubben i stort och till staden Göteborg. Han är ett riktigt proffs i allt han gör och det har varit spännande att jobba med honom på nära håll. Det tycker jag, alla kring laget och våra kollegor på Kamratgården. Dessutom vet vi att Mareks närvaro har inneburit en boost för hela IFK Göteborg på väldigt många plan”, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Hamsiks kontrakt sträckte sig till slutet av augusti, men en klausul gjorde det möjligt att lämna i förtid. IFK Göteborg får ingen övergångssumma för mittfältaren, men får däremot ta del av EM-bidraget som gäller för slovakens deltagande under mästerskapet fram till den 1 juli.

”Det har vi varit tydliga med sedan dag ett tillsammans. I vårt kontrakt med Marek fanns det en möjlighet för honom att gå vidare på det sättet. Nu önskar vi honom lycka till både i EM med Slovakien och i Trabzonspor när de startar upp sin säsong”, säger Farnerud.

Det blev totalt sex matcher och ett mål för Hamsik i den blåvita tröjan.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt