Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-03 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/han-forstorde-publikfesten-for-hammarby-fick-racka/

SPORT

Han förstörde publikfesten för Hammarby: ”Fick räcka”

Det blev ett svårsmält poängtapp för Hammarby efter att Marcus Antonsson kvitterade sent för Halmstad.
Det blev ett svårsmält poängtapp för Hammarby efter att Marcus Antonsson kvitterade sent för Halmstad. Foto: Stina Stjernkvist/ TT

Herrallsvenskan är tillbaka – på riktigt.

Det konstaterar Marcus Antonsson efter att ha snuvat Hammarby på segern inför besvikna hemmasupportrar.

– Det var härligt att höra dem i 90 plus en minut. Men sen fick det räcka, säger Halmstadanfallaren och skrattar.

Efterlängtad folkfest och tre poäng i sikte. För Hammarby såg det ut att bli en magisk återkomst för publiken med över 7 000 åskådare på Tele2 arena. Detta när David Accam slog till med sitt första allsvenska mål för klubben.

– Det var fantastiskt. Jag hade inte gjort mål på länge. Att göra det framför fansen och få fira som jag brukar var fantastiskt, säger anfallaren.

Matchen var 72 minuter gammal när nyförvärvet vinklade in ett inspel från vänsterbacken Mohanad Jeahze och fick arenan att explodera.

Men slutet blev allt annat än vad hemmalaget hade hoppats på.

På tilläggstid nickade Halmstad Sadat Karim fram bollen till Marcus Antonsson som tryckte in kvitteringen till 1–1 och tystade den fram till dess högt sjungande hemmapubliken.

– Fansen var fantastiska. Vi kunde bara inte ge dem vad de förtjänade. Förhoppningsvis kommer de fortsätta att stötta oss så vi kan få bästa tänkbara resultat för klubben, säger Accam och fortsätter:

– Vi är besvikna. Vi tog inte vara på våra chanser och blev straffade för det i slutet. Men det är en del av spelet. Vi lär oss av det här och kommer tillbaka starkare.

Marcus Antonsson har precis som alla andra saknat publiken ända sedan pandemin dammsög läktarna tomma förra våren.

Ändå kunde han inte låta bli att njuta av just tystnaden han orsakade efter sitt kvitteringsmål.

– Det är ju ett tecken på att man har lyckats med någonting som bortalag. Det är en del av fotbollen, man går ju i gång på det. Det är alltid härligt att spela på bortaplan när det är bra stämning.

Halmstadanfallaren, som är utlånad från Malmö FF, fortsätter:

– Det har man insett extra mycket under corona, hur mycket man har saknat det. Oavsett om det är ens egen publik i ryggen eller bortasupportrar. Allsvenskan är ju helt fantastisk när det är publik på läktarna. Det var härligt att höra dem i 90 plus en minut i dag. Men sen fick det räcka, säger Antonsson och skrattar.

Känns det som att allsvenskan är tillbaka på riktigt nu?

– Ja, så är det. Jag blev förvånad att det var så pass bra tryck från så ”lite” folk ändå. Det måste vara något med akustiken. Det var nästan som fullsatt, känns det som.

I och med poängtappet är Hammarby kvar på åttonde plats i allsvenskan. Det som får betraktas som en bonuspinne för Halmstad innebär att västkustlaget går upp som ny tia.

Läs mer:

Publiken tillbaka när Hammarby tappade poäng mot Halmstad

Ämnen i artikeln

Halmstads BK
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt