Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Handbollskungar och skidhjältar – minns du sporten i januari?

Årets första månad blev intensiv med en rad skidtävlingar och ett handbolls-VM som höjdpunkt. Har du koll på vad som hände? Testa DN-sportens månadsquiz.

1 av 10

Målvakten. Andreas Palicka var lysande i det svenska målet under handbolls-VM i Egypten. Men i finalen överglänstes han av den danske målvakten. Vad heter han?

Nästa fråga

2 av 10

Resultatet. Sverige förlorade VM-finalen i handboll mot Danmark med två mål. Hur slutade matchen?

Nästa fråga

3 av 10

Golfklubben. Annika Sörenstam fick kritik från alla håll och kanter för att hon tog emot Donalds Trumps frihetsmedalj. Vilken svensk klubb förknippas den svenska golfstjärnan med?

Nästa fråga

4 av 10

Kvinnan. Stavhopparen Armand Duplantis belönades med en rad priser under Idrottsgalan. Bland annat ”Årets manlige idrottare”. Men vem utsågs till ”Årets kvinnliga idrottare”?

Nästa fråga

5 av 10

Legendarens klubb. En av ishockeyns största genom tiderna, Wayne Gretzky, fyllde 60 år den 26 januari. I vilken NHL–klubb avslutade han karriären?

Nästa fråga

6 av 10

Misslyckandet. Det blev ingen medalj för Juniorkronorna i VM, efter uttåg i kvartsfinal mot Finland. Vilken nation vann turneringen?

Nästa fråga

7 av 10

Comebacken. Charlotte Kalla hade inte tävlat i världscupen på tio månader, men hon gjorde en lyckad comeback i Lahtis. Hur gick det för henne i skiathlonloppet?

Nästa fråga

8 av 10

Nationen. Från vilket land kommer Dawid Kubacki som vann den klassiska backhoppningstävlingen i Garmish–Partenkirchen på nyårsdagen?

Nästa fråga

9 av 10

Staden. Armand Duplantis inledde tävlingssäsongen med att hoppa 6,01 meter. Var hölls tävlingen?

Nästa fråga

10 av 10

Skidstjärnan. Flerdagarsloppet Tour de ski avgjordes över åtta etapper. En av svenskorna slutade trea totalt. Vem?

Du har svarat på 0 av 10 frågor