Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 22:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hedman-nominerad-till-arets-baste-back-i-nhl/

Sport

Hedman nominerad till årets bäste back i NHL

Victor Hedman har blivit nominerad till Norris Trophy för fjärde året i rad.
Victor Hedman har blivit nominerad till Norris Trophy för fjärde året i rad. Foto: Chris O'MearaTTT

Victor Hedman har chansen att vinna Norris Trophy för andra gången.

Svensken är – återigen – en av tre nominerade att ta hem priset som bästa back i NHL.

– Jag är superglad, säger Tampa Bay-spelaren.

TT Text

Det är fjärde gången i följd som Victor Hedman finns med bland de tre finalisterna. Övriga nominerade att vinna priset däremot – amerikanen John Carlson, Washington, och schweizaren Roman Josi, Nashville – är bland de tre backar som anses vara bäst i den nordamerikanska hockeyligan för första gången.

– Det är alltid en stor ära att bli nominerad för ett individuellt pris, det är ingenting jag tar för givet. Varje år går man in med inställningen att göra sitt bästa för sitt lag och komma upp i sin högsta nivå. Att få ett erkännande i slutet på året är en stor ära. Jag är superglad, säger Hedman på en videokonferens.

29-åringen, som vann Norris Trophy 2018, har fortsatt spela på absolut toppnivå i Tampa Bay i en säsong som avbröts i mars abrupt på grund av coronapandemin.

Victor Hedman gjorde 55 poäng (11 mål och 44 assist) på 66 matcher i NHL:s grundserie innan säsongen avbröts.

I övrigt har två svenskar tagit hem Norris Trophy tidigare: Niclas Lidström (sju gånger) och Erik Karlsson (två gånger).

Säsongen återupptas den 1 augusti då Stanley Cup inleds med 16-delsfinaler.

Läs mer: Experten tror inte på Lundqvist som förstemålvakt

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt