Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 14:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/helsingborgs-nyforvarv-ber-om-ursakt-efter-tweet/

Sport

Helsingborgs nyförvärv ber om ursäkt efter tweet

Mix Diskerud ber om ursäkt för tweet som retade upp Helsingborgs fans.
Mix Diskerud ber om ursäkt för tweet som retade upp Helsingborgs fans. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Helsingborgs IF föll tungt mot Varberg i hemmapremiären. Men lagets nyförvärv Mix Diskerud såg ändå optimistiskt på saken.

”En positiv sak var att ett lag från västkusten tog tre poäng. Go Västkusten”, skrev han på Twitter.

En tweet som provocerade HIF-fansen och nu ber mittfältaren om ursäkt.

Max Diskerud spelade inte själv i förlusten, men han gjorde ett försök att vända nederlaget till något positivt på sociala medier.

”Well, a positive thing, is that 3p was earned by a team representing västkusten. GO Västkusten”, skrev han på Twitter.

Tweeten landade illa bland HIF:s anhängare. Svarstråden blev en smärre supporterstorm. Tweeten plockades kort därefter ner. Detta efter samtal med HIF.

– Vi på insidan är ungefär lika förvånade och ställer oss på samma frågebänk kring detta. Tweeten är fullständigt oacceptabel. Här har vi efter många sorger och bedrövelser, med corona och elände, gått in i en premiär mot ett taggat Varberg och blir överkörda. Vi som är på insidan känner oss fullständigt bedrövade, säger Krister Azelius till Fotboll Skåne.

Senare på måndagskvällen publicerade Mix Diskerud en tweet där han förklarade att han inte hade ont uppsåt med den han skrev.

”För mig är Helsingborg början av västkusten. Jag beklagar djupt om tweeten missuppfattades. Det var INTE sarkastiskt menat. Inget ont uppsåt”, skrev Diskerud.

Sent på måndagen bad han än en gång om ursäkt i ett mejl till Fotboll Skåne:

”Jag ber verkligen om ursäkt till alla i och runt HIF som har tagit illa upp”, skriver han.

Mittfältaren ser fram emot att kunna träna och prestera med lagkamraterna. Att han dock förstår att fansen just nu kanske inte längtar efter att se just honom.

”Men jag tror också att de kanske kan tänka annorlunda när de ser alla mina svettdroppar och ansträngningar för laget”, avslutar Diskerud.

Den norsk-amerikanske spelaren, med ett förflutet i IFK Göteborg, kom nyligen till HIF på ett korttidslån från Manchester City.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt