Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 00:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/henrik-lundqvist-tillbaka-pa-isen-i-dag-var-det-roligt/

Sport

Henrik Lundqvist tillbaka på isen: ”Inget kan värma hjärtat mer”

Henrik Lundqvist njöt av att vara tillbaka på isen.
Henrik Lundqvist njöt av att vara tillbaka på isen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Efter Henrik Lundqvists hjärtoperation har återhämtningen gått bra.

Nu har målvaktsstjärnan lagt upp videoklipp på sociala medier där han avslöjar att han är tillbaka på isen.

”Den bästa sortens arbetsdag”, skriver Lundqvist.

Sedan sin lyckade hjärtoperation i början av året har Henrik Lundqvist vid ett flertal tillfällen kommit med positiva uppdateringar gällande sitt hälsomässiga tillstånd och sin fysiska status.

”Jag känner mig stark, både kroppen och sinnet är fyllt av positiv energi”, skrev 38-åringen fyra veckor efter ingreppet och så sent som förra veckan avslöjade han att han hade gett sig ut på en springrunda.

Och nu är målvaktslegendaren uppenbarligen tillräckligt återställd för att ta på sig målvaktshjälmen igen och ge sig ut på isen.

– Dag 47. Tillbaka på isen. Älskar det. Nu kör vi, säger Lundqvist i ett klipp på Instagram filmat strax före återkomsten.

I ytterligare ett par videor visar han hur han stoppar några frilägen och gör en intensiv benövning med skridskorna.

”Jobbar på benen med en stadig puls och övningar med mycket kontroll. I dag var det roligt!”, skriver Lundqvist.

https://twitter.com/hlundqvist35/status/1364257508416716800

Tanken var att Henrik Lundqvist efter 15 säsonger i New York Rangers skulle fortsätta sin framgångsrika NHL-karriär i Washington Capitals, men så blev det inte.

I december kom nyheten om ett upptäckt hjärtfel och det dröjde inte länge innan han var schemalagd för ett byte av aortaklaff, som sitter mellan hjärtat och kroppspulsådern, och byte av aortarot och stigande aorta.

I vilken utsträckning Henrik Lundqvist kan spela ishockey igen är okänt, men klart är däremot att hans återkomst på isen sprider glädjevågor runtom i hockeyvärlden.

– Tack gud, lite goda nyheter. Inget kan värma hjärtat mer. Hur länge sedan var det han hade öppen hjärtkirurgi? Och han känner sig redan bättre; han är redan aktiv. Man kan inte förvänta sig mindre än så från honom, säger Chris Kreider, tidigare lagkamrat med Lundqvist i Rangers, enligt USA Todays hockeyreporter Vince Z. Mercogliano.

https://twitter.com/vzmercogliano/status/1364264077393068038

Läs mer:

Rangers stöttar stjärnan: ”Hjälpa honom genom den svåra tiden”

Hörnqvist vann matchen – och svenskslagsmålet

Lundqvists positiva besked: Allt ser bra ut

Henrik Lundqvist har lämnat sjukhuset efter hjärtoperationen

Lundqvist hjärtopererad: ”Gick väldigt bra”

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt