Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 08:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hertha-spelare-efter-fysisk-kontakt-jag-kysste-honom-inte/

Sport

Hertha-spelare efter fysisk kontakt: Jag kysste honom inte

Dedryck Boyata.
Dedryck Boyata. Foto: Thomas Kienzle/AFP

Herthaspelarna Dedryck Boyata och Marko Grujic kom närmare varandra under lördagens match mot Hoffenheim. Den fysiska kontakten var inte bra, medger Boyata, som samtidigt betonar att han faktiskt inte kysste serben.  

Hertha Berlins försvarare Dedryck Boyata fick kritik efter lördagens match efter att han tagit tag i medspelaren Marko Grujics ansikte och dragit det närmare sitt eget. Boyata bad på söndagen ursäkt för den närgångna interaktionen, men förnekade att han kysste Grujic på kinden.

– Jag är ledsen att jag lade mina händer på hans ansikte, men det var ingen kyss eller något firande. Jag gav honom instruktioner inför en fast situation, säger Boyata.  

Den tyska ligafotbollen återstartade på lördagen efter ett långt uppehåll med anledning av coronakrisen. Återstarten präglas dock av strikta riktlinjer kring hygien och spelare rekommenderas till exempel att undvika kontakt med sina medspelare, till och med vid målfirande. 

Markus Saoeder, minister i delstaten Bayern, öppnar också för ytterligare åtgärder för att garantera spelarnas säkerhet och minska risken för smittspridning. 

– Fotbollen har en viktig funktion som förebild, så vi måste hålla fast vid instruktionerna och fortsätta hålla uppsikt under kommande veckor, säger Soeder till Sport1. 

Hertha Berlin vann bortamatchen mot Hoffenheim, inför tomma läktare, med 0-3.