Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 08:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/historisk-dag-for-real-madrid-vantan-pa-damlag-over/

Sport

Historisk dag för Real Madrid – väntan på damlag över

Nu är landslagsspelarna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson officiellt Real Madrid-spelare.
Nu är landslagsspelarna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson officiellt Real Madrid-spelare. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

118 års väntan är över.

Från och med den 1 juli har Real Madrid för första gången ett professionellt damlag nu när övertagandet av CD Tacón är officiellt.

– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger ordföranden Florentino Perez.

TT Text

CD Tacón grundades 2014 i Madrid och efter bara fem år tog de sig upp i högstaligan, Primera Iberdrola, inför den gångna säsongen. Kort därefter meddelade Real Madrid att de tagit över klubben för att göra det till sitt damlag – med förbehållet att namnbytet sker först inför säsongen därpå – till priset av 300.000 euro, cirka tre miljoner svenska kronor.

Nu är vi där. Den 1 juli 2020 har Real Madrid för första gången i klubbens 118-åriga historia ett professionellt damlag.

Efter att ha plockat in bland annat Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani inför debutsäsongen i högstaligan väntar nu ett nytt galactico-projekt för att göra laget slagkraftigare. När coronapandemin satte stopp för vidare spel låg CD Tacón tia i ligaspelet.

Enligt spansk press har Real Madrid redan siktet inställt på några av de största stjärnorna i världen och de första värvningarna kan presenteras redan i veckan. Den karismatiske ordföranden Florentino Pérez har som målsättning att göra laget till ett av de bästa i både Spanien och Europa.

– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger han.

Övergången från Tacón till Real Madrid har egentligen pågått sedan Perez köpte laget. Spelarna har haft tillgång till storklubbens högklassiga träningsanläggningar och faciliteter.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Real Madrid

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt