Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 04:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hockeyartisten-redo-att-showa-pa-den-stora-scenen/

Sport

Hockeyartisten redo att showa på den stora scenen

Nils Höglander är redo för NHL-debut med Vancouver.
Nils Höglander är redo för NHL-debut med Vancouver. Foto: Darryl Dyck/AP

Forwarden Nils Höglander fick hockeyvärlden att häpna när han gjorde ett ”Zorro-mål” i förra årets JVM.

Under hösten har 20-åringen förgyllt SHL med sitt artisteri, men nu väntar större uppgifter för den tidigare Röglespelaren.

Natten mot torsdagen debuterar han i NHL när hans Vancouver möter Edmonton i säsongspremiären.

– Jag är stolt över mig själv. Jag har jobbat hårt för det här och det vore en dröm som går i uppfyllelse om jag får spela mot Edmonton, sa Nils Höglander på en pressträff efter den sista träningen i Vancouver inför avresan till Edmonton.

– Naturligtvis har jag mycket att lära, men jag gör mitt bästa varje dag.

Och visst ser det ut som om den svenske talangen kommer att få göra NHL-debut redan i säsongspremiären. I en intervju med SN650 säger Vancouvers tränare Travis Green:

– Han har sett bra ut, och vi ville ge honom chansen direkt.

Under det korta men intensiva träningslägret har Nils Höglander placerats i lagets andrakedja tillsammans med lagkapten Bo Horvat och Tanner Pearson.

– Han är fantastiskt skicklig och snabb. Vi vill bygga kemi och förhoppningsvis kan vi hålla ihop ett bra tag, sa Horvat tidigare i veckan om den 20-årige svensken.

Under den sista träningen på hemmais inför premiären fick Höglander till och med ta ännu större ansvar när han placerades i lagets första uppställning i powerplay tillsammans med bland annat Elias Pettersson.

Skälet till det var att Vancouvers poängkung J.T. Miller saknades på träningen, och med största sannolikhet också kommer att missa nattens premiär på bortais mot Edmonton.

Zorro-målet.
Zorro-målet. Foto: Bildbyrån

Nils Höglander, som fyllde 20 år i december, fick hockeyvärlden att häpna när han i förra årets JVM gjorde ett så kallat ”Zorro-mål” i premiärmatchen mot Finland. Den gången plockade han upp pucken på klubbladet bakom den vänstra stolpen, och åkte sedan runt det finländska målet och lade in den vid den andra stolpen.

Det var dock inte första gången som han hade modet att göra det oväntade. Redan säsongen före hade han gjort ett Zorro-mål i SHL, och bara några veckor före avresan till JVM gjorde han ett när hans Rögle mötte Djurgården.

Lägg dessutom till att det blivit ett antal klassmål av varierande slag under tiden i SHL.

– Jag tycker själv det är roligare att titta på hockey när spelarna vågar göra oväntade grejer. Det måste hända lite grejer. Hockey måste vara roligt, sa Höglander till DN efter målet i JVM.

I väntan på att den framskjutna NHL-säsongen skulle dra i gång har Nils Höglander spelat med Rögle, dit han kom inför säsongen 2018-19, under hösten.

Sammanlagt hann han spela 23 SHL-matcher innan NHL-äventyret började, och att han hade matchtempot uppe när han kom till Vancouver för att vara med på träningslägret gav honom bra förutsättningar att slå sig in i laget.

– Det ska bli spännande att få möta de bästa i världen, det är rätt coolt. Och det ska bli intressant att se hur allt fungerar i NHL med resor och sådant.

Läs mer:

Washington siktar mot bucklan – med NHL:s äldsta lag

Kanadensisk derbyfest när NHL får nytt utseende

Guide: NHL-premiär utan bubblor men med taxilag

Stanley Cup-mästaren Victor Hedman: ”Nu är det Peter Forsbergs tur att titta på”

Ämnen i artikeln

Rögle BK
Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt