Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 00:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hockeyordforanden-oroas-over-matchfixning-bland-spelarna/

Sport

Hockeyordföranden oroas över matchfixning bland spelarna

"För oss är matchfixning en oerhört viktig fråga. Det handlar om det förtroende vi har i samhället, hos våra supportrar och sponsorer, att man kan lita på tävlingen", säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson. Arkivbild.
"För oss är matchfixning en oerhört viktig fråga. Det handlar om det förtroende vi har i samhället, hos våra supportrar och sponsorer, att man kan lita på tävlingen", säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson. Arkivbild. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Av de 302 elitspelare i ishockey som svarat på Karolinska institutets studie om spel inom idrotten känner var tredje känner någon som bettat på egen match det senaste året.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson tycker att uppgifterna är oroande.

– Det här väcker en del frågor. Först och främst är det ju förbjudet enligt våra tävlingsbestämmelser, men vi måste också fråga oss hur vi kan utbilda våra spelare och ledare, säger Larsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in