Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 15:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/holm-skrev-pa-for-winnipeg/

Sport

Holm skrev på för Winnipeg

Färjestads målvakt Arvid Holm har skrivit på för Winnipeg. Bild från en match mot Skellefteå i vintras.
Färjestads målvakt Arvid Holm har skrivit på för Winnipeg. Bild från en match mot Skellefteå i vintras. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestads målvaktslöfte Arvid Holm har skrivit på för Winnipeg, skriver Värmlands Folkblad.

TT Text

21-åringen har skrivit på för tre år med NHL-klubben, men kommer under det första året att lånas ut till Färjestad.

”I går var en stor dag. Det är en ära att få vara en del av Jets”, skriver Holm på Twitter.

Holm draftades av Winnipeg 2017, kom till Färjestad från Karlskrona inför den gångna säsongen, spelade 31 matcher och hade stor del i att laget slutade tvåa i SHL:s grundserie.

Under kommande säsong får Holm tampas med norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland om platsen som förstemålvakt i Karlstad. Haukeland blev klar för Färjestad i april.

Holms kontrakt ger även pengar till hans gamla svenska klubbar Troja-Ljungby och Karlskrona, vilket inte minst den sistnämnda klubben tackar för. Blekingeklubben tvångsdegraderades förra veckan när de på grund av ekonomiska problem inte beviljades licens för spel i hockeyallsvenskan.

Klubben har överklagat beslutet. De runt två miljoner kronor Karlskrona får för Holms NHL-övergång täcker dock inte de skulder på närmare tio miljoner klubben uppges ha.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt