Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Holmlunds pappa: ”Hon kan följa med blicken”

Anna Holmlund.
Anna Holmlund. Other: Christine Olsson/TT

Tillståndet har förbättrats för skadade skicrossåkaren Anna Holmlund.

– I dag har hon faktiskt visat vissa tecken på att hon känner vissa dofter, sade hennes pappa Lars Holmlund.

Lars Holmlund gav det glädjande beskedet på Medelpads idrottsgala, där han tog emot priset för Årets kvinnliga idrottare i dotterns ställe.

– I dag har hon faktiskt visat vissa tecken på att hon känner vissa dofter och hon kan följa med blicken vissa reaktioner som hon ger, och det är vi naturligtvis väldigt glada för, sade han i tacktalet, som går att se på Sundsvalls Tidning.

Anna Holmlund vårdas vid Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken på Danderyds sjukhus.

Det var den 19 december som Holmlund kraschade under träning i italienska Innichen och slogs medvetslös, och har legat i koma sedan dess.

I tacktalet berättade Lars Holmlund att han och hustrun Margareta funnits vid dotterns sida merparten av de 53 dagar som gått sedan olyckan.

– Hon har en allvarlig hjärnskada och har inte vaknat, men jag tycker att jag har kontakt. Margareta är inte lika säker. Vi får väl se vem som har haft rätt, sade han.

Anna Holmlund, född och uppvuxen i Sundsvall, har vunnit världscupen i skicross de senaste två säsongerna. 2014 tog hon OS-brons i Sotji efter att ha kämpat sig tillbaka från en svår knäskada.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.