Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/holtz-bakom-djurgardens-storseger-mot-frolunda/

Sport

Holtz bakom Djurgårdens storseger mot Frölunda

Alexander Holtz tog petningen på rätt sätt och briljerade mot Frölunda i åttondelsfinalen.
Alexander Holtz tog petningen på rätt sätt och briljerade mot Frölunda i åttondelsfinalen. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Djurgården och Alexander Holtz är inte färdiga med hockeysäsongen. En försenad påsksmäll i Scandinavium gav 7–2 mot Frölunda och ett avgörande åttondelsmöte redan på torsdagen.

I första matchen fick han inte plats i någon av Djurgårdens fyra kedjor och fick komma in först i sista perioden. Efter förlusten beordrade han sig själv extraträning på Hovets is och nötte skott.

Resultatet visade sig direkt. Holtz och hans Djurgården körde över Frölunda i den andra åttondelsfinalen och tvingade fram en avgörande match. Med två mål, två målgivande passningar och ett lysande samspel med jämnårige William Eklund visade 19-åringen att han tagit petningen på rätt sätt.

Hela Djurgården var på ett härligt spelhumör och när Holtz snärtade iväg sitt patenterade handledsskott i första krysset efter två minuter av andra perioden blev ställningen 0–3.

– Just den där har jag tränat mycket på, sade Holtz.

Han fortsatte med att spela fram William Eklund till 0–4 och innan perioden var slut hade Eklund replikerat med ett vackert väggspel, som kedjekompisen avslutade med att klämma in 1–6.

Ungtupparna lekte hockey.

– Jag har saknat att spela med William. Vi har spelat mycket ihop ända från TV-pucken och framåt så vi känner varandra väl, sade Holtz.

Han vill inte göra någon större sak av extraträningen och förklarade att hans mål var att visa att han förtjänar en plats i laget. Tränaren Robert Ohlsson var imponerad.

– Han var pigg i dag och han brukar spela bra här i Scandinavium, sade Ohlsson, mycket nöjd med hela laget och framför allt effektiviteten.

Djurgården var piskat att vinna om man ville förlänga säsongen och man fick en smakstart i Scandinavium. Redan efter 44 sekunder låg pucken i hemmakassen. Manuel Ågren kom i friläge framspelad av Rhett Rakhshani och gjorde inget misstag ensam med Johan Mattsson.

Rahkshani var inblandad när Djurgården utökade ledningen i numerärt överläge. Dick Axelsson briljerade med en crosspassning som öppnade hela Frölundaboxen på vid gavel och Rahkshani, i fjol i Frölunda, pangade in 0–2.

Frölunda, på nytt utan Joel Lundqvist och Lukas Raymond, hade också sina chanser och Mantas Armalis i Djurgårdsmålet fick bekänna färg.

Samtidigt var Djurgårdens effektivitet framåt var enorm. Sebastian Strandberg, också han tvåmålsskytt, utnyttjade ett av många hemmamisstag och punkterade matchen med 0–5. Då hade ett för kvällen slarvigt Frölunda redan bytt målvakt.

Mattias Norlinder gjorde två mål, varav av det andra som gav 2–6 var ett riktigt cirkusnummer, men hemmalaget var för långt efter.

– Vi får det vi förtjänar, en knäpp på näsan. Har man inte ödmjukheten blir man straffad, sade tränaren Roger Rönnberg.

Nu blir det en avgörande match redan på torsdagskvällen och frågan är om Frölunda förmår utnyttja fördel av hemmaplan. Djurgården har i och med onsdagens seger vunnit fyra av lagens möten den här säsongen, varav tre i Scandinavium.

Alexander Holtz vill nå långt i sitt första SM-slutspel.

– Vi ville inte att det skulle sluta här i dag och vi vill inte att det ska slut imorgon heller, sade matchens lirare.

Ämnen i artikeln

Frölunda HC
Västsverige
Göteborg
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt