Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 03:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hornqvist-vann-matchen-och-svenskslagsmalet/

Sport

Hörnqvist vann matchen – och svenskslagsmålet

Patric Hörnqvist och John Klingberg drabbade samman i natt.
Patric Hörnqvist och John Klingberg drabbade samman i natt. Foto: Lynne Sladky/AP

Florida besegrade Dallas med 3–1 i nattens NHL-ishockey. Men det var ett svenskt slagsmål som stal rubrikerna efter matchen.

TT Text

– Jag gillar Bengan väldigt mycket. En grym person, men jag gillar inte honom framför mål. Det blev som det blev, kamp liksom. Vi skrattade åt det efteråt, säger Klingberg till Expressen.

Det var i slutet av den andra perioden som Floridas Patric Hörnqvist och Dallas John Klingberg drabbade samman. Klingberg gav Hörnqvist en crosschecking i ryggen – och efter lite gruff utbröt ett regelrätt slagsmål.

Båda parter fick in ett flertal slag, men Hörnqvist gick starkast ur striden och avslutade med att dra tröjan över landsmannens huvud.

Florida vann matchen med 3–1 och leder nu den centrala divisionen. För Dallas del var det sjätte raka förlusten.

Jesper Fast slog till med säsongens två första mål för sitt nya lag Carolina i nattens NHL-match mot Tampa Bay.

Men det räckte inte – Victor Hedman och de andra regerande Stanley Cup-mästarna vann med 4–2.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt