Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-05 08:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hurtig-om-segermalet-jag-blev-helt-galen/

SPORT

Hurtig om segermålet: ”Jag blev helt galen”

Lina Hurtig
Lina Hurtig Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Med ett mål och en målgivande passning såg Lina Hurtig till att Sverige tog ett stort steg närmare VM 2023.

– Jag blev helt galen, sade matchvinnaren efter 2–1 mot Finland.

Hon såg Filippa Angeldals perfekta inlägg komma – och att den finska försvararen inte skulle nå bollen.

– Så jag bara kastade mig fram, sade Lina Hurtig och berättade om ett av karriärens viktigaste mål.

Det gav segern mot Finland och visade att anfallaren från Juventus är i sällan skådad form och att det finns många som kan göra mål i det svenska landslaget.

– Målskyttet har lossnat. Å andra sidan var det rätt trögt ett tag, sade hon.

Det har gått en knapp timme efter matchen och Hurtig är lugn och samlad när hon konstaterar att hon blev ”helt galen” efter segermålet. Drygt 13 000 åskådare på Gamla Ullevi, många av dem unga, likaså. Länge såg det ut som att Sverige skulle få nöja sig med oavgjort.

Hurtig inledde matchen med att redan i den elfte minuten spela fram Fridolina Rolfö till det svenska ledningsmålet. Passningen kom perfekt för att undvika offside och avslutet var av högsta klass. Hurtig hade sedan en utmärkt möjlighet att öka på den svenska ledningen, men i stället släppte Sverige in Finland i matchen.

– Vi blir lite nervösa när de gör 1–1. I andra halvlek tar vi över mer och mer och att vi förtjänar att vinna, sade Rolfö och förklarade att det var en härlig känsla att spela inför en så stor publik.

– Man kände ett fantastiskt stöd. När Lina gjorde mål kändes det som att hela arenan exploderade, sade Rolfö.

Finland blev inte oväntat en svår nöt för Sverige och knäcka och Linda Sällströms kvitteringsmål i den första halvleken var riktigt snyggt. Målskytten var nöjd med insatsen men konstaterade att hennes lag till slut inte orkade stå emot svenskorna fysiskt.

– Jag hoppades att mitt 50:e mål i landslaget skulle räcka till mer, men vi orkade inte i 90 minuter. Vi får åka hem och träna, sade Sällström, som kunde glädja sig åt att Irland och Slovakien spelade 1–1, vilket gör Finlands utgångsläge bättre i gruppen.

Ämnen i artikeln

Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt