Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/huvudtranaren-lamnar-hammarby-for-ryssland/

Sport

Huvudtränaren lämnar Hammarby för Ryssland

Misja Pasjkin lämnar Hammarby bandy för tränaruppdrag i Ryssland. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Misja Pasjkin lämnar uppdraget som huvudtränare i Hammarby bandy för att ta över ryska toppklubben Jenisej. Stefan Karlsson tar över jobbet som Hammarbytränare.

Rätta artikel

– Det är den största utmaningen jag kan få, att få jobba på högsta nivå i Ryssland. Det är fantastiska förutsättningar med ett bra lag och med den nya arenan i Krasnojarsk. Jenisej är en klubb som alltid har höga ambitioner, så det kommer bli häftigt, säger Misja Pasjkin i en Facebook-intervju med journalisten Robert Tennisberg.

Pasjkin har under två är varit huvudansvarig tränare i Hammarby bandy som den här säsongen gick till semifinal mot Västerås. Han hade ett år kvar på sitt kontrakt men är överens med Hammarby om att bryta det. 

Stefan Karlsson har under de två senaste säsongerna varit både sportchef och assisterande tränare i Hammarby. Nu är han överens med Hammarby om att bli huvudtränare. Förhandlingar om kontraktets detaljer pågår dock fortfarande.

– Man får vara väldigt ödmjuk. Jag har ju inte varit huvudansvarig på några år, sedan jag lämnade Vänersborg. Men om vi kommer överens gäller det först och främst att få till hela staben med människor som brinner för det. Och ordning och reda i klubben. Och det tror jag att vi kommer att få till, säger Stefan Karlsson till Robert Tennisberg.

Stefan Karlsson har varit huvudtränare i Hammarby i två tidigare sejourer, 1999-2006 samt 2009-2012, och har lett klubben till sex SM-finaler och föreningens första guld 2010. 

Läs mer: Efter klarad elitlicens: Hammarby utesluter heltidslöner