Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hv71-fick-mal-bortdomt-med-0-2-sekunder-kvar/

Sport

HV71 fick mål bortdömt med 0,2 sekunder kvar

HV71 signalerar för kvittering till 3-3, men målet underkändes.
HV71 signalerar för kvittering till 3-3, men målet underkändes. Foto: Tommy Pedersen/TT

HV71 föll efter tiondelsdramatik i sin första SHL-match på tre veckor efter coronautbrottet. Färjestad vann med 3–2 sedan HV71 fått ett mål bortdömt med 0,2 sekunder kvar.

– Jag hoppas domarna har rätt i sin bedömning, säger HV-tränaren Nicklas Rahm till C More.

TT Text

HV71 trodde sig ha hämtat in 1–3 till 3–3 efter en imponerande slutspurt mot Färjestad.

Men efter en lång videogranskning dömde domarparet Mikael Holm och Christoffer Holm i stället utvisning på HV:s Christian Sandberg för en slashing på målvakten.

– Jag måste kolla noggrannare. Jag hoppas de har gjort rätt i sin bedömning, det blir ju väldigt utslagsgivande. Det känns jobbigt just nu, sade Rahm.

Färjestad hade vänt 0–1 till 3–1, men Linus Fröberg reducerade med 1.09 kvar och 3–3-pucken gled in när 0,2 sekunder återstod.

Men i stället för mål blev det utvisning och noll poäng för Jönköpingslaget.

– Jag är jättenöjd med grabbarnas insats och vilket krig i slutet när vi nästan jobbar i kapp, sade Rahm.

HV71 hade inte spelat en match sedan den 31 oktober. I slutet av landslagsuppehållet för Karjalaturneringen fick HV sina första sjukdomsfall. Totalt tolv spelare testade positivt för covid-19 och fyra matcher har fått skjutas upp.

Alexander Bergström gjorde ledningsmålet för HV71 i första perioden, men två mål de sista dryga fem minuterna av andra vände på allt. Victor Ejdsell kvitterade och Joakim Nygård gjorde 2–1 – NHL-lånets första mål under hösten.

Efter halva tredje fyllde Adam Ginning på med 3–1. Färjestad gick upp på sjunde plats i tabellen.

Örebro klättrade till andra plats, fyra poäng bakom ledande Frölunda, efter att ha vänt 0–1 till 2–1 hemma mot Oskarshamn. Glenn Gustafsson sköt segermålet efter 8.12 av tredje perioden.

Överraskningslaget Oskarshamn har tappat farten ordentligt och förlorade sin femte match i rad.

Ämnen i artikeln

Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt