Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-18 20:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/hv71-sankte-modo-med-25-sekunder-kvar/

SPORT

HV71 sänkte Modo med 25 sekunder kvar

HV71:s Tyler Vesel jublar efter det avgörande 2–3-målet.
HV71:s Tyler Vesel jublar efter det avgörande 2–3-målet. Foto: ERIK MÅRTENSSON

HV71 har fortfarande inte tappat poäng i hockeyallsvenskan, men mot Modo var det nära. Tyler Vesel sköt segermålet 3–2 med bara 25 sekunder kvar.

TT Text

HV71 åkte chockartat ur SHL förra säsongen men har inlett spelet i allsvenskan fläckfritt – i alla fall poängmässigt. I Örnsköldsvik kom sjätte raka segern efter Vesels sena avgörande, som kanske inte var helt logiskt.

– Skönt att få det, men på något sätt kändes det som att vi var på väg ur matchen flera gånger, säger HV-tränaren Tommy Samuelsson till C More.

– I stora stycken är Modo bättre än oss.

Modo började bäst och tog ledningen innan två minuter var spelade. Men redan efter 5.16 hade HV vänt efter mål av Jesper Kokkonen och Jonathan Davidsson.

Emil Wahlberg sköt 2–2 med drygt sju minuter kvar av tredje perioden, men till slut räckte det ändå inte till några poäng för Modo.

HV skuggas närmast av Bik Karlskoga, tre poäng bakom efter 1–0-segern borta mot Vita Hästen. Henrik Björklund gjorde målet i början av tredje perioden.

Björklöven är trea, men sex poäng bakom serieledaren från Jönköping efter att ha åkt på onsdagskvällens stora skrällförlust. Troja/Ljungby bortaslog ”Löven” med 4–1.

Ämnen i artikeln

Modo Hockey
HV71
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt