Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 11:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/i-helgen-skulle-tusentals-orienterare-ha-invaderat-uppsala/

SPORT

I helgen skulle tusentals orienterare ha invaderat Uppsala

För första gången sedan starten 1965 kommer den årliga traditionen O-ringen, flaggskeppet för svensk orientering, utebli.
För första gången sedan starten 1965 kommer den årliga traditionen O-ringen, flaggskeppet för svensk orientering, utebli. Foto: Paul Hansen

Varje sommar vallfärdar tusentals människor till en förutbestämd plats i Sverige för att tävla och leva tillsammans i ett slags skogsdoftande parallellsamhälle. Så har det varit ända sedan 60-talet, men så blir det inte i år.

På en äng i Uppsala står O-ringens vd Jens Lindquist och blickar ut över det som skulle ha utgjort målområdet för sommarens två första etapper. Här är helt tomt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.