Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ifk-goteborg-sakrade-kontraktet-vi-ar-lattade/

SPORT

IFK Göteborg säkrade kontraktet: ”Vi är lättade”

Mattias Bjärsmyr jublar efter 3-3.
Mattias Bjärsmyr jublar efter 3-3. Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Veteranen Mattias Bjärsmyr fixade med en sen kvittering poängen som säkrar allsvenskt spel för IFK Göteborg nästa säsong. Det blev 3–3 borta mot Sirius efter Bjärsmyrs nickmål på tilläggstid.

– Vi är lättade, det har varit en lång höst, säger Bjärsmyr till Discovery+.

TT Text

Då hade Sirius i den 86:e minuten tagit ledningen med 3–2 då backen Adam Hellborg prickade in sitt andra mål i matchen.

I det läget var det Sirius som hade säkrat nytt kontrakt nästa säsong.

Poängen kan ändå bli viktig för Uppsalalaget. Sirius är sex poäng före Degerfors på kvalplats med två omgångar kvar att spela.

IFK Göteborg har med den senaste tidens uppryckning, fyra segrar på de sex senaste matcherna, tagit sig upp från bottenträsket.

Med poängen i Uppsala skiljer sju poäng ned till Degerfors på kvalplats och en stökig och turbulent säsong slutade ändå till slut positivt.

– Det är glädjande och nu är det helt klart. Vi har varit pressade, det får vi erkänna. Man kanske inte är superglad, mer lättad, säger Bjärsmyr till Discovery+.

Han nickade in kvitteringen på Tobias Sanas perfekta inlägg.

Det blev en händelserik match och första halvlek bjöd på fyra mål.

IFK Göteborg tog ledningen två gånger och Hosam Aiesh låg bakom båda. Det första gjorde han själv efter att ha brutit på Sirius planhalva, ryckt i från hemmaförsvaret och skjutit 1–0 vid August Ahlins första stolpe. Sedan spelade han fram unge Oscar Vilhelmsson till 2–1.

Men Sirius kvitterade två gånger. Edi Sylisufaj prickade krysset från nära håll sedan IFK Göteborg inte rensat bort en hörna tillräckligt bra. Sedan fixade Adam Hellborg 2–2 i första halvlekens sista minut på en stolpretur.

Ämnen i artikeln

IK Sirius FK

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt