Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 15:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ifk-goteborgs-lagkapten-tvingas-till-operation/

Sport

IFK Göteborgs lagkapten tvingas till operation

IFK Göteborg tvingas klara sig utan lagkaptenen Robin Söder fram till i höst. Arkivbild.
IFK Göteborg tvingas klara sig utan lagkaptenen Robin Söder fram till i höst. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

IFK Göteborgs lagkapten Robin Söder har sedan en tid tillbaka dragits med en skada. Nu meddelar den fotbollsallsvenska klubben att 29-åringen måste opereras.

TT Text

Operationen är planerad till nästa vecka och innebär att Söder inte kommer att vara tillbaka i spel förrän i höst.

”Robin är så otroligt lojal och gör allt för lagets och klubbens bästa, som en sann kapten. Nu är fokus på att han ska få en så bra rehab som möjligt och komma tillbaka på ett bra sätt”, säger sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida.

IFK Göteborg vill dock inte specificera vad det är för skada.

”Skadan har begränsat Robin i hans fotbollsspelande. Det är skadan som har hållit honom borta från de två senaste matcherna och som nu gör att han behöver rehabträna under en längre tid”, säger Calle Persson, fysioterapeut.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt