Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 03:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ifk-norrkoping-fyller-pa-truppen/

Sport

IFK Norrköping fyller på truppen

Tränaren Rikard Norling presenterar nyförvärvet Samuel Adegbenro från Rosenborg. Även islänningen Finnur Tómas Pálmason är klar för IFK Norrköping.
Tränaren Rikard Norling presenterar nyförvärvet Samuel Adegbenro från Rosenborg. Även islänningen Finnur Tómas Pálmason är klar för IFK Norrköping. Foto: Magnus Andersson/TT

IFK Norrköping förstärker.

Samuel Adegbenro, 25, från Rosenborg och Finnur Tómas Pálmason, 19, från KR Reykjavik ansluter till klubben.

– Nu dök möjligheten upp och vi gjorde allt vi kunde för att få det att hända, säger Rikard Norling.

TT Text

Inom loppet av några timmar presenterade nye tränaren Norling de senaste två förvärven.

Adegbenro är tänkt att ge IFK Norrköping mer spets i offensiven.

– Han är en spelare som har spelat bra under en lång tid i norsk fotboll. Han kom ung till landet, först till Viking och sedan till Rosenborg. Vi är väldigt glada över att vi kunde kontraktera en så erfaren spelare på den här nivån, säger Norling på en presskonferens.

Adegbenro har varit på klubbens radar ett tag och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande tre säsongerna, och han ser fram emot sin nya utmaning.

– Det är en toppklubb som vill vinna, säger nigerianen.

Adegbenro beskriver sig själv som en offensiv vänstermittfältare som även kan spela i anfallet. 2019 gjorde han fem mål och fem assist på 20 ligamatcher för Rosenborg, och 2020 stod han för en assist på tolv matcher.

Isländske U21-landslagsmannen Finnur Tómas Pálmason har också varit aktuell för IFK Norrköping en tid. Nu är mittbacken definitivt klar och har skrivit på för fyra år.

– Många islänningar har spelat i IFK Norrköping och jag har hört så mycket bra om klubben. Jag vill utvecklas och hjälpa laget att nå framgång, säger Pálmason.

Trots sin unga ålder har han hunnit med att vinna isländska ligan med KR och dessutom spelat kval till både Champions League och Europa League.

– Han har visat att han är kapabel att spela på en hög nivå och vi är mycket glada över att ha honom här, säger Rikard Norling.

Pálmason fyller ett hål i mittbacksbesättningen. Samtidigt har Norling inte gett upp hoppet om att A- och U21-landslagsmeriterade Filip Dagerstål, som vill utomlands, stannar i klubben.

– Han har frågat om det finns möjlighet att träna med oss och det har jag gett tummen upp för, med en förhoppning att han ska tycka att det här är skitbra och attraktivt och att han ska säga att han inte vill någon annanstans, säger Norling.

Dagerstål har erbjudits en välsockrad kontraktsförlängning.

– Ambitionen är att ha honom kvar, men signalerna är så starka att det nog blir så att han lämnar, det ska jag ärligt säga, och det måste jag förbereda mig på, säger Norling.

Intresset för att skriva nytt kontrakt med mittfältaren Simon Thern verkar svalare.

– Tråden är inte upptagen där från några parter, säger Norling.

Läs mer: Haksabanovic vill bort från IFK Norrköping

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt