Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 05:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ilir-latifi-foll-knappt-i-tungviktsdebuten-i-ufc/

Sport

Ilir Latifi föll knappt i tungviktsdebuten i UFC

Ilir Latifi tar emot ett slag från motståndaren Derrick Lewis.
Ilir Latifi tar emot ett slag från motståndaren Derrick Lewis. Foto: Michael Wyke/AP

Ilir Latifi kämpade men föll i sin debut i tungviktsklassen vid UFC-galan i Houston, Texas. Matchen var jämn men en enig domartrio gav segern till Derrick Lewis.

TT Text

Matchen gick alla tre ronder ut och Lewis segermarginal var minsta tänkbara. Domarsiffrorna skrevs 29–28, 29–28, 29–28.

Lewis hade övertaget i början av matchen men i andra ronden fick Ilir Latifi ner sin motståndare flera gånger. Även i sista ronden gick Lewis ner i mattan. Sista minuten jobbade Derrick Lewis intensivt för att försöka få ett avslut men Ilir Latifi höll emot.

UFC-kommentatorn Dominick Cruz var efteråt kritisk mot domarinsatsen.

– Jag menar, jag älskar Derrick Lewis lika mycket som alla andra, jag tycker att det var fantastiskt att han gav allt. Men helt ärligt, om domarna hör det här så tycker jag de borde skämmas över hur de dömer dessa matcher. Latifi ledde siffermässigt och hade tre nedtagningar, sade Cruz under sändningen, rapporterar mmanytt.se.

Det var svenskens tredje raka förlust. Efter att ha besegrats av Volkan Özdemir, Schweiz, och Corey Anderson, USA, i lätt tungvikt beslutade Latifi att kliva upp en viktklass.