Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-26 00:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/indianerna-och-masarna-klara-for-sm-final/

Sport

Indianerna och Masarna klara för SM-final

Tre raka ”femettor” visade Indianerna vägen fram till SM-finalen i speedway.

TT Text

15–3-ledningen efter de inledande heaten utökades snabbt under semifinalens gång och med sex kvar att köra var den totala ledningen – 88–56 – omöjlig för Västervik att nå i kapp.

Till slut blev det seger med hela 59–31, totalt 108–72, och klubben från Kumla är i därmed sin första SM-final sedan 2015. På tisdag inleds jakten på första SM-titeln sedan 1991 – och det görs i ett finalmöte med Masarna.

Masarna som tappade 26–22 till 40–50 i första semifinalen mot Lejonen, stod för en betydligt säkrare körning på hemmaplan och säkrade finalplatsen med en 59–31-seger, totalt 99–81.

Ämnen i artikeln

Speedway

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt