Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Inga knäprotester i NFL-premiären

Philadelphia Eagles quarterback Nick Foles tar emot en passning.
Philadelphia Eagles quarterback Nick Foles tar emot en passning. Foto: Eric Hartline/Bildbyrån

Inför NFL-premiären mellan Philadelphia och Atlanta var inte bara frågan vilket lag som vinner.

Utan också: Kommer någon spelare att protestera under nationalsången?

Svaret blev nej.

Philadelphiaspelarna Malcolm Jenkins och Michael Bennett – som tidigare knäböjt i protest mot rasism och social orättvisa – gjorde ingen markering den här gången.

Mest nöjd med det var kanske Donald Trump. USA:s president har tidigare sagt att spelare som knäböjer under nationalsången bör straffas med spelförbud.

Det var tidigare San Francisco-spelaren Colin Kaepernick som startade protesterna 2016. De spreds snabbt till andra sporter i USA.

Keapernick har inget NFL-kontrakt i dag, men är ändå aktuell. Sko- och klädföretaget Nike har valt att ha honom som fixstjärna i 30-årsjubileumet för ”Just Do It”-kampanjen.

– Colin har använt sportens kraft för att hjälpa till att ta världen framåt, sade Gino Fisanotti vid Nike.

Men alla höll inte med om valet av ansikte. På Twitter har tiotusentals inlägg gjorts med hashtaggen #NikeBoycott. Och Nikes aktie föll 3 procent i tisdagens inledande handel på New York-börsen.

Efter de uteblivna protesterna inleddes så säsongen i amerikansk fotboll. Regerande Super Bowl-mästaren Philadelphia Eagles vann en jämn NFL-premiär mot Atlanta Falcons med 18–12.

Stor hjälte blev runningbacken Jay Ajayi, som med en touchdown med knappt två minuter kvar gav Philadelphia sin största ledning i matchen. Försvaret klarade sedan av att stå emot de offensiva försöken från Atlanta.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.