Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 17:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/inga-vm-deltavlingar-i-speedway-i-sverige/

Sport

Inga VM-deltävlingar i speedway i Sverige

Foto: Mikael Fritzon/TT

Det blir ingen VM-deltävling i speedway i Sverige i år.

VM-arrangören BSI Speedway meddelar att de har ställt in den tävling som skulle gått i Hallstavik den 25 juli och även tävlingen i Målilla den 15 augusti.

– Det känns väldigt tråkigt, säger Linda Fogelström, GP-general för deltävlingen i Hallstavik.

TT Text

På grund av den pågående pandemin och de publikrestriktioner som råder i Sverige såg de ingen annan lösning än att ställa in tävlingarna.

– Vi har full förståelse för det här, men det känns väldigt tråkigt. Vi har haft tävlingen nu i några år och vi hoppas få göra något liknande i framtiden. Vi var lite förberedda på det här, men vi har in i det längsta hoppats på det bästa. Tyvärr finns det ingenting att göra med den här pandemin, säger Linda Fogelström, som är GP-general för deltävlingen i Hallstavik.

Hon menar också att det är ett kännbart ekonomiskt tapp att inte få arrangera tävlingen.

– Det är upp till en halv miljon vi hade räknat med att få in. Det är givetvis kännbart.

VM-arrangören hoppas alltjämt på att kunna köra tävlingar längre fram och att man kan kora en mästare i oktober. För att kunna kora en mästare krävs minst åtta deltävlingar.

Ämnen i artikeln

Speedway

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt