Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 21:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ingen-allsvensk-hockeystart-utan-publik/

Sport

Ingen allsvensk hockeystart utan publik

Ingen allsvensk ishockey utan publik. Det har hockeyallsvenskans klubbar bestämt. Den planerade seriestarten är satt till den 11 september. Arkivbild.
Ingen allsvensk ishockey utan publik. Det har hockeyallsvenskans klubbar bestämt. Den planerade seriestarten är satt till den 11 september. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tidigare i veckan beslutade SHL att starta säsongen den 19 september – även om det blir utan publik. Hockeyallsvenskan gör tvärtom och avvaktar seriestart tills det blir tillåtet med publik.

TT Text

”Att spela hockey inför tomma läktare är som att dansa utan musik”, skriver ligan på sin webbplats.

Serien är tänkt att starta den 11 september, men på ett ägarmöte har klubbarna bestämt att serien inte kommer att startas utan publik.

”Samtidigt har samtliga klubbar den största förståelse för att liv, hälsa och kampen mot smittspridningen måste komma först i den nya vardag som vi nu lever i där alla behöver anpassa sina verksamheter”, skriver ligan.

Ett nytt ägarmöte där frågan tas upp kommer att hållas den 13 augusti.

Ämnen i artikeln

Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt