Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-24 04:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ingen-frida-karlsson-i-holmenkollen/

Sport

Ingen Frida Karlsson i Holmenkollen

Frida Karlsson avslutade skid-VM med att ta brons på tremilen. Nu avstår hon tremilen i Holmenkollen. Foto: Jonas Lindkvist

Frida Karlsson, som kom hem från VM i Seefeld med guld, silver och brons, saknas i truppen till världscupen i Holmenkollen. 

Rätta artikel

Frida Karlsson var den stora överraskningen under VM. Efter den avslutande tremilen, där Karlsson slutade trea, sa Karlsson att hon gärna ville åka tremilen i Holmenkollen på söndag.

Men det får hon inte.

– Frida är hemma och tävlar på JSM i Sollefteå, samt laddar om batterierna för att samla energi för avslutningen av världscupen, säger landslagschefen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

– Där och då, i euforin, var hon väldigt motiverad till det. Men hon själv har fått reflektera, landa i det och känner att det är skönt att få lite tid i lugn och ro, utvecklar Grip för TT.

På damsidan får Emma Ribom debutera i världscupen efter fina prestationer på U23-VM, där hon slutade sjua på 15 kilometer, vilket hon följt upp med bra prestationer i Skandinaviska cupen.

– Vi avslutade VM i Seefeld med starka laginsatser på både dam- och herrsidan, vilket gav oss ny och positiv energi inför fortsättningen av säsongen. Nu ser vi fram emot helgen i Oslo, som brukar bjuda på stor publik och tuffa tävlingar, säger Grip.

Läs mer: Så ska nytt fyllekaos undvikas i Holmenkollen

En annan världscupdebutant är Eddie Edström, som var åtta på SM-tremilen i Sundsvall. Ebba Anderssons 20-årige bror Fredrik får en ny chans i världscupen, han debuterade i italienska Cogne veckan före VM.

Starkast lag skickar Sverige, inte oväntat, till stadssprinten i Drammen på tisdag. Stina Nilsson, som dessutom leder den totala sprintvärldscupen före norska Maiken Caspersen Falla, tog silver i VM. Trea i sprinttotalen ligger Maja Dahlqvist, som tog VM-guld i sprintstafett tillsammans med Nilsson.

Läs mer: Karlsson: ”Fortfarande lite starstruck av Kalla”