Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ingen-golfbil-ingen-daly-i-british-open/

Sport

Nya bud om Dalys avhopp – spindelbiten

John Daly i golfbilen. Arkivbild. Foto: Andres Kudacki

John Daly får inte köra golfbil i British Open och har dragit sig ur majortävlingen. Enligt den omtalade golfaren beror det inte på avslaget – utan ett spindelbett.

”Böner till den store mannen däruppe för att jag lever!” skriver han på Twitter.

TT Text

2019-07-09 21:23 Artikeln har rättats.

Daly har svåra smärtor i höger knä och hävdar att han behöver golfbil för att klara av en tävlingsrond. I PGA-mästerskapen i New York i maj, Dalys senaste majorstart, fick han dispens.

Det säger British Open nej till, skriver The Guardian.

Arrangören säger i ett uttalande: ”Att gå banan är en integrerad del av mästerskapet och en central del av linksgolfen som är synonym med The Open.”

”Ganska besviken över att PGA America och PGA Tour inte ser det på samma sätt. Olika kontinenter – olika lagar? Som en tidigare mästare vet jag vad The Open representerar och vilken speciell tävling det är”, skrev 53-årige Daly på Twitter efter avslaget.

”Alla som förtjänat rätten att spela turneringen bör få bästa möjliga förutsättningar. Även om jag litar på att beslutet är taget med goda intentioner håller jag inte med.”

Enligt nya uppgifter är det inte ilskan över att inte få köra golfbil som orsakat avhoppet, utan att Daly blivit biten av en spindel.

På Twitter skriver han: ”Mitt liv, kapitel 84: Galnaste händelsen! Var i England förra veckan och blev biten av en spindel utan att jag visste om det. Spola fram till fredag, mun till mun-metoden, hjärt- och lungräddning och sedan ambulans i ilfart till akuten, mitt under familjesemestern rakt till operationsbordet. Tog bort det som hade utvecklats till en stor infektion i magtrakten och behandlades för blodförgiftning, allt tack vare en brunspindel. Inte bara knäsmärta, nu buksmärta, men Böner till den store mannen däruppe för att jag lever. Spindlar är INGET SKÄMT! Tack till personalen... ”.

https://twitter.com/PGA_JohnDaly/status/1147990034408181765

Amerikanen Kevin Streelman får Dalys plats i startfältet.

John Daly vann British Open 1995. Årets tävling avgörs på Royal Portrush, Nordirland, med start på torsdag i nästa vecka.

Rättelse: John Daly vann British Open 1995.