Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 16:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ingen-mer-tennis-i-ar-for-federer/

Sport

Ingen mer tennis i år för Federer

Roger Federer ska operera knät.
Roger Federer ska operera knät. Foto: Ella Ling/REX

Roger Federer har inte spelat en tävlingsmatch sedan semifinalen i Australian Open i januari. Och det blir inget mer i år. På Twitter meddelar den schweiziske tennisgiganten att han måste opereras i knät.

TT Text

”Jag måste göra en ny artroskopi i mitt högra knä. Och precis som jag gjorde inför 2017 tänker jag ta den tid som behövs för att bli 100 procent redo för spel på absolut högsta nivå”, skriver Federer och meddelar vidare att han tänker vara tillbaka först 2021.

I februari genomgick 38-åringen ett första ingrepp i knät.

Det här året ser ut att bli ett bra år för att ta en skadetimeout eftersom tennissäsongen legat nere sedan i mars på grund av coronaviruset. Och återstarten dröjer till i slutet av sommaren. Franska mästerskapen är flyttad till i höst och sommarens Wimbledon är helt inställd. Förhoppningen är att US Open ska kunna spelas som tänkt i augusti-september.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt