Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Ingen World Cup-plats - det fick Detroit lida för

Tampa. Brent Seabrook kom inte med i Kanadas World Cup-trupp. Det tog han ut på Detroit och låg bakom de tre första målen när Chicago vann med 5–2 i Detroit.

Brent Seabrook gjorde 1–0 och assisterade till de två kommande målen när Chicago tog en tremålsledning med i Joe Louis Arena i Detroit.

Erik Gustafsson var med i förspelet till hans mål. Patrick Kane drygade ut sin ledning i poängligan med att assistera Artemi Panarin till 0–2 och själv göra tredje målet i powerplay.

Först därefter, mitt i tredje perioden, kom Detroits första mål genom Brad Richards. Veteranen, som vann Stanley Cup med Chicago i våras, gjorde målet i powerplay.

Chicago svarade strax därefter med två snabba mål. Det första av Andrew Ladd, hans 18:e för säsongen, men det första sedan han återkom till Chicago.

Bara 35 sekunder senare gjorde ryske rookien Artemij Panarin sitt andra i matchen och 24:e för säsongen, på Kanes 51:a assist fram till 1–5.

Gustav Nyquist reducerade till slut till 2–5 – en kväll Detroit snabbt vill glömma. Ingen kul kväll för Henrik Zetterberg som spelade sin 900:e match i Detroit.

Segermaskinen Washington spelade samtidigt hemma mot Toronto. Washington brukar vara trög i början, men mot unga Toronto rasslade det i motståndarlagets nät två gånger redan i slutet på första perioden.

Men med 2–0 i ryggen kom hemmadippet i mittperioden i stället. Toronto skapade klart mest och gjorde också periodens enda mål genom Nikita Sosjnikov.

När sedan Toronto också kvitterade i tredje perioden, väcktes Washington.

Och precis som i tisdags mot Pittsburgh, var det Nicklas Bäckström som spelade fram till det som skulle bli segermålet. I powerplay hittade han Matt Niskanen vid blå, som med ett dragskott satte 3–2.

Bäckström hade en assist till i matchen, då han spelade fram till Alexander Ovetjkins 41:a mål som betydde 2–0. En sådan där underbar flippuck ett par decimeter över isen, som ”Ovie” drog till på direkt.

Bäckström har nu 43 assist totalt den här säsongen.

Marcus Johansson blev poänglös i sin 400:e NHL-match, även om han bidrog till Washingtons segermål genom att skymma perfekt framför målvakten.

Torontos William Nylander spelade 16.12, varav hela 5.02 i powerplay i sitt livs första NHL-match på bortaplan. Han hade två skott på mål och därutöver fyra skottförsök som täcktes bort.

För Brooks Laich var det första bortamatchen i hans långa karriär i Verizon Center. Efter 807 matcher i Washington byttes han bort till Toronto i måndags och fick direkt återvända som motståndare.

I en paus i spelet hyllades han på mediakuben och fick en stående ovation av publiken.

I mötet mellan Anaheim och Montreal blev Jakob Silfverberg matchhjälte för Anaheim. Resultatet efter tre perioder var 2–2 och efter en mållös förlängning väntade straffar.

Silfverberg var den ende skytten som lyckades sätta sin straff.